Φλαμπουράρης: Προβλήματα υπήρχαν μόνο σε 4-5 προσφυγικές σκηνές…

ΥΓΕΙΑ 🕔14/01/2017 - 14:32 | Author: Newsroom

Ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης επέρριψε κατηγορίες στη ΝΔ για απόπειρες “ανακατάληψης της εξουσίας” σε μια δύσκολη ιστορική στιγμή, που η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει την αξιολόγηση.

Παράλληλα ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι το πρόβλημα που προκάλεσε ο πρόσφατος χιονιάς στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών και που αποτέλεσε την αιτία για να επικριθεί για μια ακόμα φορά η χώρα μας διεθνώς, περιορίστηκαν «σε 4 – 5 σκηνές»!

Ο ίδιος δε κάλυψε απόλυτα τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, αναφέροντας ότι οι ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στα χιονισμένα hot spot δεν βαραίνουν την κυβέρνηση αλλά τα ΜΜΕ.

«Υπάρχει ευθύνη του πώς παρουσιάζεται ένα πρόβλημα. Ενώ 50-60 χιλιάδες πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην ενδοχώρα δεν είχαν κανένα πρόβλημα αναδείχθηκαν τα προβλήματα που είχαμε σε 4-5 σκηνές σαν να είναι συνολικό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φλαμπουράρης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός είπε ότι γραφειοκρατικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. εμποδίζουν τη γρήγορη ολοκλήρωση των δομών φιλοξενίας και ανέφερε ως ενδεικτικό παράδειγμα την κατασκευή του κέντρου στον Ελαιώνα. «Όταν έφτιαξα εγώ το εκπληκτικό hot spot στον ελαιώνα -μέχρι και air contition έχουν τα σπιτάκια- έγιναν με δικά μας λεφτά και τα πήραμε (σ.σ. Απο την ΕΕ) μετά απο 1,5 χρόνο. Δεν είναι ότι αρνούνται να δώσουν λεφτά αλλά γραφειοκρατικές διαδικασίες».

Για την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τον ραδιοτηλεοπτικό νόμο υποστήριξε ότι «δεν κατ’ έπεσε ο νόμος. Ο διαγωνισμός κρίθηκε αντισυνταγματικός γιατί έγινε απο τον υπουργό και όχι απο το ΕΣΡ».

Τέλος χαρακτήρισε ενδιαφέρουσες τις εξελίξεις στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ωστόσο σημείωσε ότι «Δεν μπορεί να αναπτυχθεί η κεντροαριστερά σε κόντρα με την αριστερά. Ακούς τα στελέχη τους ή την πρόεδρό τους (σ.σ. Φ. Γεννηματά) να κάνουν καταλυτική κριιτκή στην αριστερά. Δεν είναι φυσιολογικό αυτό».

Loading...
  • europalso

    ideascentral