Eιδικοί από το Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και την επιχείρηση Taylors of Harrogate δίνουν συμβουλές για το πως θα φτιάξετε τον τέλειο καφέ, βασισμένοι στην επιστήμη!

Coffee expert Rick Tingley from Taylors of Harrogate, recommends choosing beans from Colombia for the ultimate cup of coffee at Christmas. This is because the berries (pictured) are at ripe for harvesting in time for the winter months and provide a rich flavour that he described as 'caramel with a hint of citrus'

Σύμφωνα με αυτούς λοιπόν πρέπει να έχετε κόκκους από την Κολομβία, που πρέπει να “κόψετε” στο σπίτι. Aν είναι καβουρδισμένοι σε μεγάλο υψόμετρο τόσο το καλύτερο. Επίσης, πρέπει να πίνετε τον καφέ σε λευκή κούπα, καθώς σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στη γεύση του καφέ!

Adding milk (pictured) can change the flavour of coffee. In a video for The Institute for Scientific Information on Coffee ( ISIC ), Professor Charles Spence, a psychologist at the University of Oxford, said that the colour of coffee sets expectations about aroma and taste - and if milk is added, this changes expectations

Τώρα βέβαια, πως θα τα καταφέρετε όλα αυτά από το σπίτι σας είναι άξιο συζήτησης…