Εσείς ξέρετε τι είναι η δίαιτα διαλείπουσας νηστείας (IF);

ΥΓΕΙΑ 🕔18/01/2015 - 09:09 | Author: Newsroom

Η διαλείπουσα νηστεία γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής.
Ωστόσο, παρά τη δημοτικότητά της, υπάρχουν κρίσιμα πράγματα που πρέπει να ξέρετε, πριν να τη δοκιμάσετε.

Διαλείπουσα νηστεία (IF) είναι ο περιορισμός αρκετής ποσότητας φαγητού κάθε ημέρα ή για αρκετές ημέρες της εβδομάδας. Αν και ακολουθώντας αυτή τη διατροφή, μπορεί να χάσετε κιλά, παρόλα αυτά υπάρχουν κρίσιμα πράγματα, που πρέπει να ξέρετε για τη διαλείπουσα νηστεία, πριν από την έναρξη της.
Καταρχήν αυτή η διατροφή δεν είναι μαγική. Μπορεί να χάσετε βάρος εάν την ακολουθήσετε, όμως, αυτό γίνεται επειδή μειώνετε τις θερμίδες που καταναλώνετε. Άρα, δεν κάνετε κάτι διαφορετικό ή κάτι που δεν γνωρίζετε ήδη. Θυμηθείτε ότι, η απώλεια κιλών σχετίζεται με τον περιορισμό των θερμίδων που καταναλώνετε. Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη μέθοδο για την διαλείπουσα νηστεία, αλλά υπάρχουν πολλές διαφορετικές. Ανάλογα με το μεταβολισμό σας και την προσωπικότητά σας, μια προσέγγιση μπορεί να είναι καλύτερη για σας, από μια άλλη. Γενικά, αυτή η δίαιτα έχει διαφορετικές μεθόδους και ο καθένας διαλέγει εκείνη που του ταιριάζει.
Όμως, τα μειονεκτήματα της διαλείπουσας νηστείας είναι πολλά. Όπως για παράδειγμα, ότι αυξάνονται οι ορμόνες του στρες. Ειδικότερα, αυξάνονται τα επίπεδα κορτιζόλης, η οποία μπορεί να προκαλέσει πιθανά προβλήματα υγείας. Τα υψηλά επίπεδα αυτής της ορμόνης μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού βάρους και σε υπερβολική κούραση. Ένας άλλο σοβαρό μειονέκτημα είναι ότι, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σακχάρου στο αίμα. Το γεγονός ότι, οποίος ακολουθεί τη διαλείπουσα νηστεία, δεν τρώει για μεγάλο χρονικό, υπάρχει περίπτωση πέσουν τα επίπεδα σακχάρου του στο αίμα και αυτό είναι αρκετά επικίνδυνο για την υγεία.
Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει απώλεια μυών. Όταν δεν τρώτε τις σωστές ποσότητες για αρκετό καιρό, το σώμα σας αρχίζει να χρησιμοποιεί τον μυϊκό ιστό, για να απελευθερώσει γλυκόζη, και να κρατήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά. Ανάλογα με το μεταβολισμό σας, αυτό μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και 12 έως 16 ώρες μετά το τελευταίο γεύμα σας. Η απώλεια μυϊκού ιστού έχει σαν αποτέλεσμα την αποθήκευση του λίπους και την επιβράδυνση του μεταβολισμού σας. Τέλος, πρέπει να γνωρίζετε ότι, οι περισσότεροι που ακολουθούν τη διαλείπουσα νηστεία, αρχίζουν να νιώθουν αδύναμοι, λόγω των απότομων αλλαγών που γίνονται στο σώμα τους.
Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral