ΕΣΑμεΑ: Άμεση απόσυρση των οδηγιών του ΕΟΠΥΥ

ΥΓΕΙΑ 🕔14/07/2016 - 21:05 | Author: Newsroom

Απο τα άτομα με αναπηρία ζητάει ο ΕΟΠΥΥ με τις εν λόγω οδηγίες να αποδείξουν κάθε φορά που καταθέτουν δικαιολογητικά ότι δεν είναι ανίκανοι για δικαιοπραξία.Προκαλόντας για άλλη μια φορά την αγανάκτηση της ΕΣΑμεΑ και την αποστολή επιστολή με αίτημα την απόσυρση των προαναφερθεντων οδηγιων.

“Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι όταν μιλάμε για την δικαιοπρακτική ικανότητα αναφερόμαστε στα ανθρώπινα δικαιώματα και όταν αφορά σε άτομα με αναπηρία αναφερόμαστε σε θύματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για τους οποίους ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να μεριμνά όπως και το σύνολο της Πολιτείας. Αντιθέτως, όταν άκριτα δημιουργούνται θέματα που οδηγούν σε δυσμενή, διακριτική μεταχείριση, αυτό οδηγεί σε ταλαιπωρία χιλιάδες άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους και η Ε.Σ.Α.μεΑ. δεν θα μείνει άπραγη”, αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Ένωσης στην επιστολή τους.

Οι οδηγίες εστάλησαν από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Παναγιώτη Γεωργακόπουλο σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις, χωρίς καμία προηγουμένως διαβούλευση με την Ε.Σ.Α.μεΑ., η οποία εκπροσωπείται στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ. Αντιθέτως, ο αντιπρόεδρος καταφέρεται ενάντια στον εκπρόσωπο της Ε.Σ.Α.μεΑ. και αντιπρόεδρό της Γρ. Λεοντόπουλο, ο οποίος ως όφειλε αντέδρασε από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσής τους, δηλώνοντας ότι όποιος αντιδρά στις οδηγίες «διαφωνεί με τον περιορισμό της σπατάλης, της άσκοπης συνταγογράφησης και της αποτροπής εξαπάτησης του Δημοσίου»!

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. καλεί άμεσα τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΠΥ να πάρει πίσω τα λεγόμενά του, αλλιώς να καταθέσει ότι στοιχεία διαθέτει στους αρμόδιους. Στο αναπηρικό κίνημα δεν δεχόμαστε ούτε καν έμμεση αναφορά για στήριξή μας σε εξαπάτηση του δημοσίου ή μη στήριξης της πλήρους διαφάνειας. Έχουμε δώσει και συνεχίζουμε εδώ και δεκαετίες να αγωνιζόμαστε για τη σωστή αξιολόγηση της αναπηρίας και την προστασία του δημόσιου συμφέροντος! Αντιθέτως, είναι οι ενέργειες με μονομερή τρόπο από μονομελή όργανα χωρίς διαβούλευση και συνεννόηση που είναι εξορισμού αυθαίρετες. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά την άμεση απόσυρση των επίμαχων οδηγιών και τον ορισμό ημερομηνίας σύσκεψης για το θέμα, ώστε να διαλυθεί κάθε είδους παρερμηνείας και να θεωρηθεί λήξαν το ενδεχόμενο περαιτέρω ταλαιπωρίας των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Loading...
  • europalso

    ideascentral