Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και τη διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού.
Εκτός από την ανάπτυξη των οστών, είναι αναγκαίο για τον εγκέφαλο, την καρδιά και τους μύες.
Καλή πηγή ασβεστίου είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που εμφανίζουν δυσανεξία στη λακτόζη, μια μορφή σακχάρου που υπάρχει στα γαλακτοκομικά, γι’ αυτό και τα αποφεύγουν.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε από ποιες άλλες φυσικές πηγές μπορείτε να προμηθευτείτε το ασβέστιο αν θέλετε να αποφεύγετε τα γαλακτοκομικά.

-Πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, η λαχανίδα, το λάχανο.
-Αμύγδαλα, σουσάμι, ταχίνι, σπόροι chia.
-Σαρδέλες και άλλα μικρά ψάρια που τρώμε με το κόκαλο όπως ο γαύρος ή το μαριδάκι αλλά και ο σολομός είναι πλούσια σε ασβέστιο.
-Τόφου
-Λευκά φασόλια
-Πορτοκάλια

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το ασβέστιο για να απορροφηθεί από τον οργανισμό χρειάζεται τη βοήθεια της βιταμίνης D.

Στη φύση πολλές τροφές περιέχουν και τα δυο συστατικά, δίνοντας ένα «πολύτιμο» διατροφικό σύνολο στον οργανισμό. Γι’ αυτό και οι φυσικές πηγές πρόσληψης, όχι μόνο του ασβεστίου αλλά και όλων των βιταμινών και μετάλλων, είναι πάντα προτιμότερες από τα συμπληρώματα.