Ελαφριά γεύματα για τη ζέστη

ΥΓΕΙΑ 🕔02/08/2015 - 12:21 | Author: Newsroom

Για να μη πιέζετε τον εαυτό σας τώρα το καλοκαίρι να κάνει μεγάλες καύσεις, αλλάξτε τη διατροφή σας ώστε να γίνει πιο ελαφριά. Μη ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό και λιγότερο αλκοόλ…

Τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες αλλάξτε τη διατροφή σας και κάντε τη πιο ελαφριά. Αποφύγετε τις βαριές σάλτσες και τα παχιά κρέατα. Κάντε λιγότερα γεύματα και βάλτε πολλά φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας. Μη πιέζετε τον οργανισμό σας μέσα σε αυτή την αφόρητη ζέστη να κάνει μεγάλες καύσεις. Κατά τη διάρκεια της πέψης ο οργανισμός πιέζεται και παράγεται θερμότητα. Επειδή δεν μπορεί να τη βγάλετε όλο το καλοκαίρι με σαλάτες και φρούτα, να θυμάστε εκτός από τα βαριά κρέατα, υπάρχουν το κοτόπουλο και τα ψάρια τα οποία έχουμε στη χώρα μας σε αφθονία. Καλό είναι όταν έχει πολύ ζέστη να ρίχνετε λίγο αλάτι παραπάνω στα φαγητά σας για να κάνετε κατακράτηση υγρών.

Να πίνετε πολύ νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Με τις θερμοκρασίες που έχουμε τις τελευταίες μέρες πρέπει να πίνετε πάνω από 8 με 10 ποτήρια νερό ημερησίως και καλό είναι να μη πίνετε πολύ παγωμένο νερό αλλά δροσερό γιατί το απορροφά πιο εύκολα ο οργανισμός.

Όσο κι αν σας δελεάζουν στις παραλίες τα beach bar με τα πάρτι και τα ποτά, καλό είναι μέσα στο καταμεσήμερο με τις υψηλές θερμοκρασίες να αποφεύγετε τα αλκοολούχα ποτά γιατί αφυδατώνουν τον οργανισμό παρά το γεγονός ότι εμείς νιώθουμε ότι δροσιζόμαστε με μια παγωμένη μπύρα.

Όσο για το πρωινό σας κάντε μια αλλαγή τώρα που είναι καλοκαίρι. Αφήστε για λίγο τα αλλαντικά και τα τυριά και βάλτε στο πρωινό σας τα δημητριακά και τις φυτικές ίνες.

Αν ακολουθήσετε μια τέτοια διατροφή θα έχετε διπλό όφελος. Πρώτα απ’ όλα δε θα υποφέρετε όλο το καλοκαίρι και δεύτερον θα δείτε τη ζυγαριά σας να υποχωρεί αφού είναι βέβαιο πως θα χάσετε τα περιττά κιλά από την κραιπάλη που κάνατε όλο το χειμώνα και τρώγατε ότι βρίσκατε μπροστά σας για να σας περάσει το άγχος από το βαρύ κλίμα που επικράτησε όλο αυτό το διάστημα.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral