Αρκετοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι δεν είναι αναγκαίο να πετάξετε κάποιο τρόφιμο, μόνο και μόνο επειδή έχει περάσει η ημερομηνία λήξης του, καθώς οι εταιρείες τροφίμων ορίζουν την ημερομηνία λήξης στην συσκευασία λίγες ημέρες ή και λίγες εβδομάδες, νωρίτερα από τη στιγμή που θα χαλάσει.

Αυτές είναι έξι από τις τροφές που δεν πρέπει να καταναλώσετε μετά την ημερομηνία λήξης:

– Αυγά: Κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης

– Κοτόπουλο: Κίνδυνος μόλυνσης από E. Coli.

– Αλλαντικά: Κίνδυνος μόλυνσης από λιστέρια, ή E.coli.

– Οστρακοειδή: Κίνδυνος θανατηφόρας λοίμωξης του αίματος από το βακτήριο V. vulnificus.

– Μαλάκια: Κίνδυνος βακτηριακής μόλυνσης.