Εγκρίθηκε από την ΕΕ θεραπεία συντήρησης για όσους πάσχουν από πολλαπλούν μυέλωμα

ΥΓΕΙΑ 🕔11/10/2017 - 10:09 | Author: Newsroom

 Ενισχύεται η θεραπευτική φαρέτρα των ειδικών για τους ασθενείς που διαγιγνώσκονται με πολλαπλούν μυέλωμα και οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε αυτόλογη μεταμόσχευση αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων. Η ουσία λεναλιδομίδη, με την από του στόματος χορήγηση, έλαβε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως η πρώτη και θεραπεία συντήρησης για αυτούς τους ασθενείς.

Το πολλαπλούν μυέλωμα είναι ένας ανίατος και απειλητικός για τη ζωή αιματολογικός καρκίνος. Οφείλεται στην αύξηση των πλασματοκυττάρων του μυελού των οστών. Μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα από τα οστά και τους νεφρούς, ενώ συχνά συνδυάζεται με αναιμία. Στην Ευρώπη κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται 39.000 άνθρωποι με τη νόσο, με διάμεση ηλικία διάγνωσης τα 65-70 έτη, και καταγράφονται 24.000 θάνατοι.

Για τους νεοδιαγνωσθεντες ασθενείς με πολλαπλούν μυέλωμα που είναι κατάλληλοι για μεταμόσχευση, οι βασικοί θεραπευτικοί στόχοι είναι η καθυστέρηση της εξέλιξης του πολλαπλού μυελώματος και τελικά η διατήρηση του ελέγχου της νόσου σε βάθος χρόνου.

Αυτοί οι ασθενείς συνήθως λαμβάνουν μια αρχική θεραπεία εφόδου και χημειοθεραπεία, ακολουθούμενη από αυτόλογη μεταμόσχευση αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων. Όμως, οι περισσότεροι από τους μισούς υποτροπιάζουν μέσα σε 2-3 χρόνια μετά την αυτόλογη μεταμόσχευση. Έτσι, η νέα θεραπεία θεωρείται πολύ σημαντική καθώς μπορεί να καθυστερήσει την εξέλιξη της νόσου μετά τη μεταμόσχευση.

 

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral