• Διατροφή και καρκίνος του στομάχου: Οι παράγοντες κινδύνου

    ΥΓΕΙΑ 🕔21/10/2016 - 21:03 | Author: Newsroom

    Προστατευτικοί παράγοντες

    – Σκόρδο ακατέργαστο ή ελαφρά μαγειρεμένο

    – Τρόφιμα πλούσια σε καροτενοειδή και λυκοπένιο

    Ψάρια

    – Τσάι

    – Πολυακόρεστα λιπαρά, βιταμίνη Α και ασκορβικό οξύ

    – Ψύξη των τροφίμων μειώνει τους πιθανούς κινδύνους

    – Λαχανικά: κρεμμύδια

    – Βιταμίνη C: προστατευτική δράση ιδιαιτέρως εναντίον του Helicobacter Pylori

    – Κίτρινα κρεμμύδια

    Παράγοντες κινδύνου

    – Κάπνισμα

    – Υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης, κορεσμένων λιπαρών, χοληστερόλης και νατρίου

    – Υψηλή κατανάλωση οινοπνεύματος

    – Χαμηλή κατανάλωση προϊόντων ολικής αλέσεως

    – Υψηλή κατανάλωση αλατιού

    Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...