Διάρροια: Τι πρέπει να τρώτε για να την αντιμετωπίσετε

ΥΓΕΙΑ 🕔08/12/2015 - 08:41 | Author: Newsroom

Η διάρροια είναι η διαταραχή των κενώσεων και οφείλεται σε μία σειρά αιτίων. Πρόκειται για κατάσταση που μπορείτε να την αντιμετωπίσετε μόνοι σας, αν όμως συνυπάρχουν συμπτώματα όπως πυρετός, αίμα ή βλέννα στα κόπρανα, πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό.

Ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι η διάρροια είναι ο τρόπος με τον οποίον το σώμα αποβάλλει τα βακτήρια που θεωρούν ότι προκαλούν διάρροια και ότι τα φάρμακα κατά της διάρροιας μπλοκάρουν το έντερο, διατηρώντας τα βακτήρια μέσα στο σώμα.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Παρότι τα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν διάρροια, για πολλούς ανθρώπους η αιτία είναι το άγχος, κάποια κλιματική αλλαγή, η έμμηνος ρύση κλπ.

bigstock Woman Suffering From Stomach A 89425130

Ακόμη και αν οφείλεται σε βακτήρια, το σώμα συνήθως τα αποβάλλει μέσα σε λίγες ημέρες.

Η αντιμετώπιση της διάρροιας απαιτεί γρήγορη αναπλήρωση των υγρών και των ηλεκτρολυτών που χάνονται και ειδική διατροφή μέχρι την ανάρρωση.

Αυτή μπορεί να περιλαμβάνει:
-Ρύζι
-Κοτόπουλο
-Βραστή πατάτα
-Καρότο
-Μήλο
-Μπανάνα

Στα παιδιά η έντονη διάρροια είναι πιο επικίνδυνη εξαιτίας της αφυδάτωσης και της απώλειας υγρών. Τα υγρά και οι ηλεκτρολύτες πρέπει να αναπληρωθούν άμεσα με έτοιμα φαρμακευτικά διαλύματα ηλεκτρολυτών.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral