• Διάρροια: Τι πρέπει να τρώτε για να την αντιμετωπίσετε

  ΥΓΕΙΑ 🕔08/12/2015 - 08:41 | Author: Newsroom

  Η διάρροια είναι η διαταραχή των κενώσεων και οφείλεται σε μία σειρά αιτίων. Πρόκειται για κατάσταση που μπορείτε να την αντιμετωπίσετε μόνοι σας, αν όμως συνυπάρχουν συμπτώματα όπως πυρετός, αίμα ή βλέννα στα κόπρανα, πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό.

  Ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι η διάρροια είναι ο τρόπος με τον οποίον το σώμα αποβάλλει τα βακτήρια που θεωρούν ότι προκαλούν διάρροια και ότι τα φάρμακα κατά της διάρροιας μπλοκάρουν το έντερο, διατηρώντας τα βακτήρια μέσα στο σώμα.

  Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Παρότι τα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν διάρροια, για πολλούς ανθρώπους η αιτία είναι το άγχος, κάποια κλιματική αλλαγή, η έμμηνος ρύση κλπ.

  bigstock Woman Suffering From Stomach A 89425130

  Ακόμη και αν οφείλεται σε βακτήρια, το σώμα συνήθως τα αποβάλλει μέσα σε λίγες ημέρες.

  Η αντιμετώπιση της διάρροιας απαιτεί γρήγορη αναπλήρωση των υγρών και των ηλεκτρολυτών που χάνονται και ειδική διατροφή μέχρι την ανάρρωση.

  Αυτή μπορεί να περιλαμβάνει:
  -Ρύζι
  -Κοτόπουλο
  -Βραστή πατάτα
  -Καρότο
  -Μήλο
  -Μπανάνα

  Στα παιδιά η έντονη διάρροια είναι πιο επικίνδυνη εξαιτίας της αφυδάτωσης και της απώλειας υγρών. Τα υγρά και οι ηλεκτρολύτες πρέπει να αναπληρωθούν άμεσα με έτοιμα φαρμακευτικά διαλύματα ηλεκτρολυτών.

  Loading...