Εξαιρετική πηγή βιταμινών Α, C και Ε, φυτικών ινών και μετάλλων, στην αρχαιότητα το ρόδι ήταν γνωστό ως το καλύτερο φρούτο για την ενίσχυση της γονιμότητας.

Σύμφωνα με έρευνες η συστηματική κατανάλωση ροδιού βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, μειώνει την αρτηριακή πίεση και ελέγχει τη χοληστερίνη. Το ρόδι είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά αντιοξειδωτικά για τον οργανισμό. Περιέχει 3 διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών συστατικών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και μάλιστα έχει μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από το πράσινο τσάι.

Επιπλέον, η μεγάλη αντιοξειδωτική του δράση προλαμβάνει τη γήρανση. Περιέχει λίγες θερμίδες και καθόλου λίπος, οπότε είναι ιδανικό φρούτο ακόμη και για το αδυνάτισμα.

Το ρόδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες ή να σε συνδυασμό με άλλα φρούτα.