Αυξάνει η λίστα των απαγορεύσεων για παράλληλες εξαγωγές

ΥΓΕΙΑ 🕔29/11/2016 - 07:55 | Author: Newsroom

Στην τροποποίηση της απόφασης που έλαβε στις 2 Νοεμβρίου ο ΕΟΦ περί «Προσωρινής Απαγόρευσης Παράλληλων Εξαγωγών και Ενδοκοινοτικής Διακίνησης», προχώρησε ο οργανισμός μετά από διαρκή αξιολόγηση των στοιχείων επάρκειας φαρμάκων στην αγορά και σύμφωνα με σχετική εισήγηση προκειμένου να εξασφαλισθούν οι εμβολιαστικές ανάγκες των ασθενών.

Συγκεκριμένα, στον κατάλογο των προσωρινά απαγορευομένων προς παράλληλη εξαγωγή, ενδοκοινοτική διακίνηση και αποθεματοποίηση σκευασμάτων προστίθενται και τα φάρμακα PREVENAR-13 INJ.SUSP 0,5ML/PF.SYR BTx1PF.SYR και PNEUMO-23 INJ.SOL. 25 MCG x 23/0,5 MLPFS BT x 1 PF.SYR. X 0,5 ML. Συνολικά οι απαγορεύσεις αφορούν 19 κωδικούς των εταιρειών GLAXOSMITHKLINE, SANOFI PASTEUR MSD και PFIZER ENGLAND.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η παρούσα απόφαση εφαρμόζεται άμεσα και κατά τη διάρκεια της περιόδου ισχύος της, απαγορεύεται κάθε αποθεματοποίηση των εν λόγω προϊόντων. Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται ότι σε κάθε περίπτωση, η διάθεση των φαρμάκων στους ασθενείς στην εγχώρια αγορά κατά προτεραιότητα από όλους τους συμμετέχοντες στην αλυσίδα διακίνησης (κάτοχοι άδειας κυκλοφορίας, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία) σύμφωνα με τη ζήτηση και τη συνταγογράφησή τους, είναι επιβεβλημένη.
Τέλος, η παρούσα απόφαση είναι προσωρινή και ισχύει μέχρι να τροποποιηθεί ή να ανακληθεί με νεώτερη απόφαση του ΕΟΦ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral