Ασπίδα κατά της άνοιας η μετριοπαθής κατανάλωση αλκοόλ

ΥΓΕΙΑ 🕔08/08/2017 - 16:05 | Author: Newsroom

 Η μετριοπαθής κατανάλωση αλκοόλ ενδεχομένως να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο άνοιας στους ηλικιωμένους, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Alzheimer’s Disease.

Ωστόσο, η συντακτική ομάδα σπεύδει να τονίζει ότι δεν θα πρέπει να δοθεί το λάθος μήνυμα, καθώς η ακατάσχετη κατανάλωση αλκοόλ κρύβει κινδύνους για την υγεία μας. Η σχέση που εντόπισαν δεν είναι αιτιολογική.

Μεταξύ των ανδρών και γυναικών που ήταν 85 ετών και άνω, εκείνοι που έπιναν μετριοπαθείς ποσότητες αλκοόλ πέντε με επτά ημέρες την εβδομάδα είχα διπλάσιες πιθανότητες να μην έχουν ενδείξεις άνοιας, συγκριτικά με όσους απείχαν του αλκοόλ.

Ως μετριοπαθής κατανάλωση αλκοόλ ορίστηκε το ένα ποτήρι αλκοόλ την ημέρα για τις γυναίκες, οποιαδήποτε ηλικίας και τους άνδρες 65 ετών και άνω, και τα έως δύο αλκοολούχα ποτά την ημέρα για τους άνδρες κάτω των 65 ετών.

Ως υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ορίστηκαν τα πάνω από τρία ποτά την ημέρα για τις γυναίκες οποιαδήποτε ηλικίας και τους άνδρες 65 ετών και άνω, και τα τέσσερα ή περισσότερα ποτά για τους άνδρες 65 ετών και κάτω.

Loading...
  • europalso

    ideascentral