Χιλιάδες λαού στη Τήνο για τον εορτασμό της Μεγαλόχαρης [video + photos]

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔26/07/2014 - 00:42 | Author: Newsroom

Ανταπόκριση: Τήνος – Γιώργος Θεοχάρης

Η Τήνος εόρτασε το όραμα της Αγίας Πελαγίας όταν είδε την Θεοτόκο που της…
υπέδειξε το σημείο όπου βρίσκεται η Αγία Εικόνα της Ευαγγελίστριας .

Πάνω απο πέντε χιλιάδες κόσμου, από κάθε γωνιά της υφηλίου, ακολούθησε τη χθεσινή πομπή της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Ευαγγελίστριας από το μοναστήρι της ”Κυρίας των Αγγέλων” στο Κεχροβούνι μέχρι τη χώρα της Τήνου.

Μια διαδρομή εννιά χιλιομέτρων που ξεκίνησε στις επτά το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις εννιά το βράδυ στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στη Τήνο όπου πλήθος λαού με επικεφαλής τους μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεο και Σερρών Θεολόγο υποδέχτηκαν την Αγία Εικόνα και με τη συνοδεία της φιλαρμονικής η πομπή οδηγήθηκε στη παραλία της Τήνου .

Μανάδες με τα μωρά στα καρότσια, ανάπηροι με τα ηλεκτρονικά καροτσάκια τους, γιαγιάδες και κάθε ηλικίας άνθρωποι αψήφησαν τη ζέστη και την μακρινή διαδρομή και με υπομονή και ευλάβεια διένυσαν εννιά χιλιόμετρα διαδρομής.

Κατά τη διάρκεια της Πομπής, χαρμόσυνα χτυπάγανε οι καμπάνες στα εκκλησάκια των Τηνίων από όπου πέρναγε η Εικόνα, θυμίαμα έκαιγε στις αυλές των σπιτιών και με ευλάβεια και μετάνοιες σε ορισμένες περιπτώσεις .

Πυροτεχνήματα, κορναρίσματα από τα όλα τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία δημιούργησαν μια συναρπαστική εικόνα όταν η εικόνα έφθασε στο λιμάνι .

Κόσμος να χειροκροτεί, άλλοι να συγκινούνται και με δάκρυα στα μάτια να ζητάνε να εκπληρωθεί το τάμα τους στην Μεγαλόχαρη .

Ακολούθησε δοξολογία χοροστατούντων των δυο Ιεραρχών.

Ο τοπικός Ιεράρχης Δωρόθεος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε εκτενώς στην φιλανθρωπική δραστηριότητα του ιδρύματος της Ευαγγελίστριας και μίλησε για την χάρη της Θεοτόκου και πόσο σημαντικό είναι στη σημερινή εποχή να την επικαλούμαστε ευλαβικά.

Στη συνέχεια η Ιερά Εικόνα συνοδευόμενη από λαό και κλήρο οδηγήθηκε στο σπίτι της, στον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης που φυλάσσεται από το 1823 που βρέθηκε η εικόνα .


alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Loading...
  • europalso

    ideascentral