VIDEO αναφέρουν ότι έχουν στην κατοχή τους η Bild και το Paris Match.. λίγα λεπτά πριν την συντριβή του μοιραίου Airbus

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔01/04/2015 - 21:55 | Author: Newsroom

Ένα ολιγόλεπτο βίντεο από τα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης της Germanwings, που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις και κόστισε τη ζωή σε 150 άτομα, αναφέρουν ότι έχουν στην κατοχή τους η Bild και το Paris Match…

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν η γερμανική εφημερίδα και το γαλλικό περιοδικό, το βίντεο δείχνει τα τελευταία λεπτά της πτήσης 4U9525 και φέρεται να βρέθηκε αποθηκευμένο σε κάρτα sim από κινητό τηλέφωνο επιβάτη, το οποίο καταστράφηκε.

Η σκηνή περιγράφεται ως χαοτική που είναι αδύνατον να αναγνωρίσει κανείς πρόσωπα αλλά ακούγονται οι κραυγές των επιβατών που έχουν αντιληφθεί τι πρόκειται να τους συμβεί. Τα δύο ΜΜΕ αναφέρουν ότι ακούγεται η φράση «Θεέ μου» σε αρκετές γλώσσες και ο θόρυβος χτυπημάτων με μέταλλο πιθανότατα στην πόρτα του πιλοτηρίου. Προς το τέλος του βίντεο φέρεται να υπάρχει ένα μεγάλο ταρακούνημα του αεροσκάφους και οι κραυγές δυναμώνουν.

Μάλιστα τόσο η Bild όσο και το Paris Match έδωσαν στην δημοσιότητα μεγάλο μέρος της απομαγνητοφώνησης των «μαύρων κουτιών». Αναλυτικά το κείμενο για το τι συνέβη στην μοιραία πτήση έχει ως εξής:

10:00 πμ Το αεροπλάνο απογειώνεται.

10:10 Ο κυβερνήτης λέει στον Lubitz: «Δεν είχα χρόνο να χρησιμοποιήσω την τουαλέτα πριν από την απογείωση». Lubitz: «Πηγαίνετε όποτε θέλετε».

10:27 Το αεροπλάνο έχει φτάσει σε ύψος 38.000 ποδιών (11.500 μέτρα)

Ο κυβερνήτης ζητά από τον Lubitz να προετοιμάσει την προσέγγιση για προσγείωση και να βεβαιωθεί ότι το αεροπλάνο μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία προσγείωσης. Ο Lubitz υπακούει. Επαναλαμβάνει στον πιλότο πάλι: «Μπορείτε να πάτε. Μπορείτε να πάτε τώρα».

10:28 Ακούγεται θόρυβος από ένα κάθισμα: ο κυβερνήτης βγάζει την ζώνη ασφαλείας του. Η πόρτα ανοίγει. Ο καπετάνιος λέει στον Lubitz: «Έχετε τον έλεγχο τώρα».

Ο Lubitz απαντά με έναν φαινομενικά ελαφρύ τόνο στη φωνή: «Ελπίζω».

10:30 Ο Lubitz είναι μόνος του στο πιλοτήριο. Αυτός κλειδώνει την θωρακισμένη πόρτα με το κουμπί «Κλείδωμα»: Δεν είναι πλέον δυνατό να ανοιχθεί η πόρτα από έξω. Κάποιος μπορεί να ακούσει τους ήχους του αυτόματου πιλότου να επαναπρογραμματίζεται για να επιταχύνει την κάθοδο, και να κατεβάσει το αεροπλάνο από τα 38.000 πόδια (11.000 μέτρα) στα 100 πόδια (30 μέτρα) μέσα σε λίγα λεπτά.

10:33 Η προσγείωση αρχίζει: το αεροπλάνο πέφτει ανά 3.000 πόδια (900 μέτρα) κάθε λεπτό. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εντοπίζουν το πρόβλημα. Προσπαθούν αρκετές φορές να επικοινωνήσουν με το αεροπλάνο από τον ασύρματο. Ο Lubitz δεν ανταποκρίνεται.

Ακούγεται η φωνή του κυβερνήτη, καθώς προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα: «Είμαι εγώ!». Ο πιλότος κοιτάζει μια κάμερα που είναι συνδεδεμένη με το πιλοτήριο. Ο Lubitz τον βλέπει στην οθόνη, αλλά δεν αντιδρά. Ο πιλότος αρπάζει μια δεξαμενή οξυγόνου ή πυροσβεστήρα, προκειμένου να σπάσει την πόρτα. Καμία απάντηση από τον Lubitz. Ο κυβερνήτης φωνάζει: «Για όνομα του Θεού, άνοιξε την πόρτα!»

Περίπου 10:34 Ξεκινάει ένας πρώτος συναγερμός ηχητικά και οπτικά: «Βύθιση, σηκώστε επάνω». Καμία αντίδραση από τον Lubitz.

Μέσα από την πόρτα του θαλάμου διακυβέρνησης, μπορούν να ακουστούν οι πρώτοι ήχοι των επιβατών να τρέχουν στους διαδρόμους.

10:35 Ο κυβερνήτης ζητά το λοστό που βρίσκεται κρυμμένος στο πίσω μέρος του αεροπλάνου. Μπορούν να ακουστούν πιο δυνατά χτυπήματα στην πόρτα, που ακολουθούνται από ήχους μετάλλων. Ο κυβερνήτης προσπαθεί να λυγίσει την πόρτα με τον λοστό.

10:37 και αρκετά δευτερόλεπτα: Ένας δεύτερος συναγερμός έχει ξεκινήσει, ηχητικά και οπτικά: «Έδαφος, τραβήξτε προς τα πάνω». Ακόμα καμία αντίδραση από τον Lubitz.

Ο κυβερνήτης φωνάζει: «Άνοιξε αυτή την γ… πόρτα!»

10:38 Παρά τον εκκωφαντικό θόρυβο, η αναπνοή του Lubitz μπορεί να ακουστεί ξεκάθαρα μέσα από μια μάσκα οξυγόνου, που φόρεσε. Αναπνέει κανονικά. Το αεροπλάνο είναι στα 13.000 πόδια (4.000 μέτρα).

10:40 Ένας βίαιος ήχος μπορεί να ακουστεί έξω. Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό, ουρλιαχτά. Το Airbus χτυπά το βουνό με το δεξί φτερό του.

Κανένας άλλος ήχος, εκτός από τους συναγερμούς και τις κραυγές των επιβατών.

10:41 Το αεροπλάνο χτυπά την οροσειρά Estrop στα 5.000 πόδια (1.500 μέτρα) με 800 χλμ την ώρα.

Loading...
  • europalso

    ideascentral