«Βγήκαν» για γαρίδες και αυτό που έπιασαν ακόμα δε μπορούν να το πιστέψουν… [video]

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔17/07/2015 - 22:29 | Author: Newsroom

Κάποιοι ψαράδες στη Φλόριντα, των ΗΠΑ, είχαν βγει στα ανοιχτά για γαρίδες, αλλά…
έμειναν άναυδοι όταν έπιασαν έναν μεγάλο «ροζ» καρχαρία κι ενώ βρίσκονταν στον Κόλπο του Μεξικού.

Η εικόνα του, μήκους 6 μέτρων καρχαρία «Γκόμπλιν», ήταν πολύ ασυνήθιστη και ο ψαράς απογοήτευσε τους επιστήμονες γιατί πέταξε πίσω στη θάλλασα το νεκρό καρχαρία, αφού όμως είχε φροντίσει να βγάλει δύο φωτογραφίες μαζί του.

Οι επιστήμονες κρίνοντας από τις φωτογραφίες, κατέληξαν πως πρόκειται για καρχαρία του είδους των Γκόμπλιν, με τους ελάχιστους καρχαρίες Γκόμπλιν που υπάρχουν ακόμα στη Γη να ζουν σε βάθη μεγαλύτερα των 250 μέτρων και κοντά στην Ιαπωνία. Το ακόμα πιο παράξενο είναι ότι τέτοιος καρχαρίας είχε να εμφανιστεί περίπου 10 χρόνια.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καρχαρία Γκόμπλιν είναι το παράξενο σχήμα του κεφαλιού του. Έχει ένα μακρύ ρύγχος, πολύ μακρύτερο από άλλους καρχαρίες, ενώ κάποια άλλα χαρακτηριστικά του καρχαρία είναι το χρώμα του σώματός του, το οποίο είναι ως επί το πλείστον ροζ, και τα μακριά, προεξέχοντα σαγόνια του. Όταν τα σαγόνια είναι κλειστά, ο καρχαρίας μοιάζει με ένα ροζ καρχαρία ταύρο, Carcharias taurus, με μια ασυνήθιστα μακριά μύτη. Φτάνει σε μήκος τα 3,3 μέτρα και βάρος τα 160 κιλά.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral