Τουρκία: Βρέθηκε φίδι με δύο κεφάλια!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔02/09/2014 - 00:42 | Author: Newsroom

Το φίδι έχει τοποθετηθεί σε καραντίνα σε ένα κέντρο ερπετών στην Αττάλεια

Μετά το δελφίνι με δύο κεφάλια που είχε βρεθεί στην Τουρκία, τώρα ανακάλυψαν και δικέφαλο φίδι!

Αγρότης από την τουρκική επαρχία Giresun, βρήκε ένα φίδι με δύο κεφάλια που υπολογίζεται να είναι ηλικίας μόλις δύο εβδομάδων. Το σπάνιο φίδι κρατείται σε καραντίνα, σε κέντρο ερπετών στην Αττάλεια, καθώς είναι πολύ μικρό για να επιβιώσει μόνο του στην άγρια φύση.

alt

Ο Cüneyt Alpgüven, εκπρόσωπος του κέντρου «Fear Trophy reptile house», δήλωσε ότι τα δικέφαλα φίδια είναι, εξαιτίας της ανατομίας τους, πολύ ευάλωτα για να επιβιώσουν στην άγρια φύση, καθώς γίνονται εύκολα θύματα για τα άγρια ζώα, αλλά και επειδή δεν μπορούν με ευκολία να αντικρούσουν τις επιθέσεις που δέχονται.

Το φίδι, που ανήκει στο είδος Coluber, κρατείται σε ένα ειδικό δωμάτιο με σταθερή θερμοκρασία στους 27 βαθμούς Κελσίου και με ρυθμιζόμενη υγρασία από ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα. Το σπάνιο ερπετό παρακολουθείται συνεχώς και τρέφεται με ειδικό σύστημα, ενώ σύμφωνα με τον υπεύθυνο του κέντρου ερπετών θα φθάσει τα 20 εκατοστά σε λίγους μήνες.

Ο Özgür Ereldi, που φροντίζει το δικέφαλο φίδι, δήλωσε ότι εξαιτίας των δύο κεφαλών του, έχει μικρότερο λαιμό από τα άλλα φίδια και γι” αυτό το φίδι θα πρέπει να καταναλώνει μικρές μερίδες φαγητού.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral