Το αγόρι της ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ των ΝΑΖΙ περιγράφει την γνωριμία του με τον Χίτλερ!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔31/10/2015 - 12:41 | Author: Newsroom

Ήταν το ιδανικό πρόσωπο για αυτή τη δουλειά…
Έτσι του είχαν πει. Με μπλε μάτια και ξανθά μαλλιά, ο Gerhard Bartels ήταν το ιδανικό πρόσωπο για τη ναζιστική μηχανή προπαγάνδας.

Το 1936, όπως θυμάται, οι γονείς του ζήτησαν να φορέσει τα καλά του γιατί θα συναντούσε τον Χίτλερ.

“Δεν μου επέτρεψαν να παίξω με τα άλλα παιδιά εκείνη την ημέρα για να μη λερώσω τα ρούχα μου.Δεν μου άρεσε αυτό. Ήθελα απλά να παίξω με τα άλλα παιδιά”.Ο προσωπικός φωτογράφος του Χίτλερ Heinrich Hoffmann τράβηξε τις φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν για την προπαγάνδα των ναζί.

Ο Gerhard Bartels επελέγη επειδή ο θείος του Isidor Weiss ήταν λοχίας του Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως διαβάσαμε σε άρθρο.

“Ήταν απλά ένας γκάνγκστερ. Οι Ναζί με χρησιμοποίησαν για προπαγανδιστικούς λόγους. Χρησιμοποιήθηκα για να δείξουν πως ο Χίτλερ αγαπούσε τα παιδιά.

Κάθε δικτάτορας έκανε το ίδιο, από τον Μουσολίνι μέχρι τον Στάλιν. Με επέλεξαν επειδή προφανώς “ταίριαζα” με αυτό που είχε στο μυαλό του ο Χίτλερ για το πώς έπρεπε να μοιάζει ένα καλό παιδί της άριας φυλής”.Θυμάται ακόμα πως αψήφησε τις εντολές να χαιρετήσει τον Χίτλερ με τις συνήθεις λέξεις “Heil Mein Fuhrer”, σημειώνοντας πως ακόμα και σε τόσο μικρή ηλικία καταλάβαινε πως τον χειραγωγούσαν.Θυμάται τη φωτογραφία του 1936, χρονιά που οι Γερμανοί ανακατέλαβαν τη Ρηνανία, αναφέροντας πως πίστευε ότι θα του έδιναν ένα μεγάλο κομμάτι κέικ.

“Ακόμα περιμένω το κέικ. Όπως τόσες άλλες υποσχέσεις του Χίτλερ που είπε και δεν τις εννοούσε”.

tro-ma-ktiko

Loading...
  • europalso

    ideascentral