Τι πρέπει να προσέχουν τα παιδιά που θέλουν να πάνε για κάλαντα

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔23/12/2016 - 22:53 | Author: Newsroom

Τα είναι η γιορτή των παιδιών. Τους μαγεύει ο στολισμός, ζουν με το όνειρο του Αη Βασίλη, περιμένουν τα δώρα τους

Όμως μία παράδοση της χώρας μας είναι τα , που πρωί πρωί, ξεχύνονται στους δρόμους τα μικρά παιδιά και τα τραγουδούν, περιμένοντας την ανταμοιβή τους από τους ενήλικες.

Όμως τα χρόνια άλλαξαν, οι γονείς πρέπει να είναι προσεκτικοί, γιατί η αθώοτητα των προηγούμενων ετών έχει χαθεί ανεπιστρεπτί.

Το πρώτο που πρέπει να κάνουν οι γονείς, είναι να μιλήσουν ανοιχτά στα παιδιά, για τους κινδύνους που υπάρχουν. Να τα προειδοποιήσουν για το τι μπορεί να μετατρέψει το αγαπήμενο μας έθιμο, σε περιπέτεια.

Αν το παιδί είναι πολύ μικρό, θα πρέπει να συνοδευέται, από κάποιον ενήλικο, διακρίτικα αλλά και σε απόσταση που θα μπορεί να επέμβει σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο.

Τα παιδία που βγαίνουν για ομαδικά, θα πρέπει να έχουν αποφασίσει για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν, και να έχουν ενημερώσει τους γονείς τους.

Να έχουν μαζί τους κάποιο κινητό τηλέφωνο, αλλά όχι μεγάλης αξίας, γιατί αποτελεί κίνητρο για ληστεία.

Να εξηγήσετε στους μικρούς μας φίλους ότι δεν πρέπει να μπαίνουν μέσα στα σπίτια, ακόμα και αν τους τάξουν χρήματα ή γλυκίσματα.

Να προτιμούν επιχειρήσεις, και όχι κατοικίες που δεν γνωρίζουν τον ιδιοκτήτη.

Τέλος τα χρήματα που μάζευουν, καθώς και τα τρίγωνα που έχουν μαζί τους, θα πρέπει να μην φαίνονται καθώς έτσι γίνονται στόχοι για κλοπές.

Καλά !
Πηγή

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral