Τι πρέπει να προσέχουμε πίνοντας χυμό από λεμόνι

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔02/09/2015 - 18:10 | Author: Newsroom

της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου,medlabnews.gr
Ο χυμός του λεμονιού περιέχει μεγάλη ποσότητα από Βιταμίνες και κυρίως βιταμίνη C. Παλιότερα τον χυμό του λεμονιού τον χρησιμοποιούσαν σαν αντισκορβουτικό.


Πέρα από την βιταμίνη C περιέχει σε βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β6, το λεμόνι αποτελεί μια μικρή διατροφική έκπληξη, πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Αρκεί να αναφέρουμε, πως κάθε λεμόνι πέρα από τις σημαντικές βιταμίνες, που περιέχει, είναι πλούσιο και σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, κάλιο, και ανόργανα άλατα όπως το ασβέστιο , φώσφορο, μαγνήσιο, πυρίτιο, ασβέστιο καθώς και σε μεταλλικά άλατα.
Ο χυμός του, αποτελεί μια πραγματικά ευχάριστη έκπληξη για τον οργανισμό, καθώς πέρα από την απαραίτητη νοστιμιά, που χαρίζει σε ορισμένα «αδιάφορα» φαγητά, κυρίως θωρακίζει τον οργανισμό απέναντι σε μια σειρά ασθενειών και λοιμώξεων.
Τα οφέλη του λεμονιού Ο χυμός λεμονιού είναι γνωστό για τις διαιτητικές του ιδιότητες και αποτελεί ένα ισχυρό αποτοξινωτικό που αναζωογονεί την ίδια στιγμή το πεπτικό σύστημα. Διαλύει και απομακρύνει γράσο. Για την αντιμετώπιση του εκζέματος, μείγμα από τον χυμό ενός ώριμου λεμονιού με παρθένο ελαιόλαδο και μετά κάνουμε επάλειψη στην πληγείσα επιφάνεια, πολλές φορές την ημέρα. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Έχει δοκιμαστεί επίσης, με καλά αποτελέσματα, σε ψωριασικές πλάκες περιορίζοντας την έκταση της βλάβης αλλά και τον κνησμό. Μειώνει τη χοληστερίνη, καθαρίζει τα αιμοφόρα αγγεία και τονώνει το ενδοκρινικό σύστημα. Είναι ένα φυσικό αντισηπτικό που παρεμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων. Το λεμόνι είναι ένα θαυματουργό προϊόν το οποίο καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα. Είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία. Μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και προσπαθούν να παράγουν μια συνθετική ουσία που να τους επιτρέπει να την χρησιμοποιήσουν σε φαρμακευτικά σκευάσματα.
Ένα ζεστό ρόφημα με χυμό λεμονιού και μέλι είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία κατά των κρυολογημάτων, γρίπης, πονόλαιμου και άσθματος.

Πίνοντας ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί για ένα μήνα μπορεί να αλλάξει ριζικά η υγεία μας και να μας χαρίσει ενέργεια. Η συνταγή είναι πολύ απλή-ένα φλιτζάνι ζεστό (όχι καυτό) νερό και το χυμό από μισό λεμόνι.
Τι όμως πρέπει να προσέχουμε όταν πίνουμε χυμό από λεμόνι;

ΔΕΝ θαπρέπειναβουρτσίζετεταδόντιασαςγιατουλάχιστονμιαώραμετάτην
κατανάλωσητουνερούμελεμόνι,καιθαπρέπειναταβουρτσίζετεαπαλάμεμιαμαλακή
βούρτσα.
Θαπρέπειναβουρτσίζετεταδόντιασαςπρώτα,καιμετάναπίνετελεμόνινερό.
Γιαναβοηθήσετεταδόντιασαςακόμαπερισσότερο, μπορείτεναπιείτετονερόλεμόνιμεκαλαμάκιγιαναπαρακάμψετεταδόντιασαςκαινα
αραιώστετολεμόνιμενερόπερισσότεροαπότοσυνηθισμένο.Καιπάλι,τοπόσιμοκρύο
νερόείναι,επίσης,καλύτερογιαταδόντιασαςαπόό,τιτοζεστό.
Επίσης,μετάαφούπιείτετονερόμελεμόνιθαπρέπειναξεπλύνετετοστόμασαςμε
άφθονονερό.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Αν χρησιμοποιείτε χυμό από λεμόνι στο δέρμα σας (καθαρίζει την επιδερμίδα, αφαιρεί μαύρα στίγματα) βεβαιωθείτε ότι δεν θα βγείτε καθόλου στον ήλιο κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας.Τοοξύκάνειτοδέρμαυπερευαίσθητοστοφωςτουήλιου,καιηέκθεσήτουσεαυτόν
μπορείναπροκαλέσειδυσάρεσταεγκαύματα,φουσκάλες,ήκαφέκηλίδες

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral