Φτέρνισμα, μπούκωμα, μάτια που δακρύζουν, δυσκολία στην αναπνοή… Σίγουρα όλα αυτά δεν συνθέτουν την ιδανική εικόνα της άνοιξης, αλλά δυστυχώς εμφανίζονται σε πολλούς ανθρώπους, λόγω αλλεργιών που εμφανίζουν την περίοδο αυτή στη γύρη, σε διάφορα άνθη και φυτά κ.ο.κ.
Ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει θεραπείες που θα σας ανακουφίσουν, υπάρχουν, όμως, και κάποιοι… φυσικοί σύμμαχοί σας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, τους οποίους θα βρείτε στην κουζίνα σας και στο πιάτο σας.
Κι όσο κι αν οι ειδικοί αναφέρουν πως δεν υπάρχουν επαρκή αποτελέσματα για την άμεση συσχέτιση μεταξύ της διατροφής και την ανακούφιση από τα συμπτώματα της αλλεργίας, ωστόσο υποστηρίζουν πως ό,τι καταναλώνουμε επηρεάζει την υγεία μας, ειδικά όταν πάσχουμε από αλλεργίες και άσθμα.
Έχοντας αυτό υπόψη, δείτε ποιες είναι οι καλύτερες διατροφικές επιλογές γι’ αυτή την περίοδο, που θα σας βοηθήσουν να τονωθείτε και να μειώσετε σε ένα βαθμό τα συμπτώματα και τι πρέπει να αποφύγετε.