• Τι δείχνουν τα Μερομήνια για το φετινό καλοκαίρι

  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/05/2015 - 20:48 | Author: Newsroom

  Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και το πατροπαράδοτο έθιμο (Μερομήνια) των παλιών χρόνων δείχνει πως θα κυλίσει ο καιρός τους καλοκαιρινούς μήνες.

  Τα Μερομήνια έχουν μελετηθεί το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου:
  Μάιος 2015 :
  Με ζέστη θα ξεκινήσει ο Μάιος, ενώ μετά τις 9-10 του μήνα προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των βοριάδων. Μπόρες και καταιγίδες θα υπάρξουν σε αρκετές περιοχές μέχρι τις 15 του μήνα. Από εκεί και έπειτα η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, αλλά ουσιαστικά εκτός από το πρώτο πενθήμερο που θα έχει αρκετή ζέστη, μετά ο μήνας θα κυλίσει γενικά ψυχρός για την εποχή.
  Ιούνιος 2015:
  Με ζέστη θα μπει και ο Ιούνιος, το πρώτο δεκαήμερο η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 35-37οC. Το δεύτερο δεκαήμερο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ προς το τέλος του μήνα πιθανότατα να εκδηλωθούν κάποιες ανοιξιάτικου τύπου καταιγίδες
  Ιούλιος 2015:
  Με άστατο καιρό θα ξεκινήσει ο Ιούλιος, ενώ τις πρώτες ημέρες θα έχουμε και σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας ωστόσο από τις 10 και μετά φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα ανέβει αρκετά. Θα υπάρξει καύσωνας στα μέσα του μήνα, ο οποίος θα διαρκέσει – με μικρές μεταβολές της θερμοκρασίας – μέχρι το τέλος του μήνα.
  Αύγουστος 2015:
  Ενισχυμένα μελτέμια θα έχουμε τον Αύγουστο ειδικά από τις 10-15 και μετά όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιών. Από τις 20-25 και μετά θα μπει απότομα το φθινόπωρο.

  Loading...