Τα πιο περίεργα ζώα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα…

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔17/06/2014 - 00:58 | Author: Newsroom

Τη λίστα με τα 10 πιο περίεργα ζώα του 2013 δημοσίευσε το National Geographic. Στον κατάλογο με τις πιο περίεργες ανακαλύψεις ζώων της χρονιάς περιλαμβάνονται εντυπωσιακά ζώα όπως ο φούξια γυμνοσάλιαγκας και ένα θαλάσσιο αγγούρι που τρώει από τον πρωκτό.

Το Τop 10 των πιο περίεργων ζώων

Νέο είδος αράχνης που υφαίνει ιστό σε αραχνοειδές σχήμα

Πρόκειται για ένα νέο είδος αράχνης του Αμαζονίου μήκους πέντε χιλιοστών που υφαίνει με τον ιστό της ένα ομοίωμα αράχνης πέντε φορές μεγαλύτερο από το μεγεθός της, προκειμένου να τρομάξει πιθανούς εχθρούς της.

Θαλάσσιο αγγούρι που τρώει από τον πρωκτό

alt

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το τεράστιο θαλάσσιο αγγούρι στη θάλασσα της Καλιφόρνια χρησιμοποιεί ουσιαστικό τον πρωκτό του ως δεύτερο στόμα.

Ο φούξια γυμνοσάλιαγκας από την Αυστραλία

alt

Είναι μεγάλος, είναι γλοιώδης και έχει έντονο φούξια χρώμα. Το νέο είδος γυμνοσάλιαγκα 20 εκατοστών μήκους ζει σε ένα συγκεκριμένο βουνό της Αυστραλίας.

Η γενναία μυγαλή

alt

Πρόκειται για ένα νέο είδος μυγαλής που έχει τρομερά μεγάλη δύναμη. Το Scutisorex thori είναι ένα από τα πιο περίεργα ζώα στον πλανήτη χάρη στην εξαιρετικά ανθεκτική σπονδυλική του στήλη.

Ποιο είναι το ασχημότερο ζώο στον κόσμο;

alt
Το Σεπτέμβριο αυτό το ψάρι βαθέων υδάτων -γνωστό ως blobfish- ψηφίστηκε ως το πιο άσχημο απειλούμενο με εξαφάνιση ζώο. Το ζελατινώδες θαλάσσιο πλάσμα έγινε η νέα μασκότ της Κοινότητας για τη Διατήρηση των Άσχημων Ζώων.

Το αλογάκι της Παναγίας που μεταμορφώνεται σε λουλούδι

alt
Μπορεί να μοιάζει όμορφη, όμως αυτή η «ορχιδέα» είναι στην πραγματικότητα ένα αλογάκι της Παναγίας που προσπαθεί να πάρει το γεύμα του. Είναι το πρώτο ζώο για το οποίο είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι μιμείται το λουλούδι για να προσελκύσει το θήραμά του.

Η «εξαφανισμένη» σαύρα-Πινόκιο που βρέθηκε στο Εκουαδόρalt

Επιστήμονες ανακάλυψαν σε ένα δάσος του Εκουαδόρ μια σαύρα που έχει μύτη σαν.. του Πινόκιο. Μάλιστα, το ερπετό με τη μεγάλη μύτη θεωρούταν ότι είχε εξαφανιστεί καθώς είχε παρατηρηθεί μόνο λίγες φορές τα τελευταία 15 χρόνια.

Το μωρό olinguito

alt

Το μωρό olinguito είναι ένα σπάνιο, γούνινο σαρκοφάγο που μοιάζει με αρκουδάκι. Το olinguito, το οποίο ανακάλυψαν επιστήμονες στο δάσος της Κολομβίας «La Messina Reserve Forest», καταχωρήθηκε ως νέο είδος ζώου τον Αύγουστο.

Το μεγαλύτερο γουρούνι στον κόσμο

alt

Αυτό το γιγαντιαίο αγριογούρουνο, που ζυγίζει πάνω από 275 κιλά, θεωρείται ως το μεγαλύτερο γουρούνι σε όλο τον κόσμο. Λίγα είναι γνωστά για το αφρικανικό αυτό είδος. Ωστόσο, η πρώτη επιστημονική αναφορά για αυτό το ζώο έγινε το 1904, καθιστώντας το ένα από τα τελευταία μεγάλα θηλαστικά της ηπείρου.

Το τριχωτό ζουζούνι

alt

Μπορεί να μην είναι νέο είδος όμως αυτό το ζωύφιο με τα τρελά μαλλιά τραβάει αμέσως την προσοχή. Ο Trond Larsen ήταν αρκετά τυχερός που εντόπισε και φωτογράφισε αυτό το μικροσκοπικό έντομο μήκους 5 χιλιοστών στην ανατολική περιοχή της ανατολικής Σουρινάμ το 2012.

Loading...
  • europalso

    ideascentral