Τα 10 οικονομικά λάθη που μπορoύν να καταστρέψουν έναν γάμο

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔06/08/2015 - 21:37 | Author: Newsroom

Όπως ο καθένας μας γνωρίζει , δεν υπάρχει γάμος χωρίς τριβή.. Αλλά ο γάμος μπορεί αποβεί δυσοίωνος, όταν το θέμα είναι τα χρήματα.

Τα ζευγάρια που ανέφεραν ότι διαφωνούν σχετικά με τα οικονομικά μία φορά την εβδομάδα είχαν 30 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο από τα ζευγάρια που ανέφεραν ότι διαφωνούν μία φορά το μήνα, σύμφωνα με μια μελέτη Utah State University.

Σε μια άλλη έρευνα, που δημοσιεύεται στο Φόρουμ για την Οικογένεια και τους
Καταναλωτές αποδείχθηκε ότι τα οικονομικά ζητήματα είναι το κύριο αίτιο των συγκρούσεων στο γάμο, με 39 τοις εκατό των ερωτηθέντων να το θέτουν ως το βασικό τους θέμα τους και 54 τοις εκατό ως το δευτερεύον θέμα τους.

Εδώ είναι 10 από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν ζευγάρια σε ότι έχει να κάνει με τα χρήματα:

1. Δεν μιλάμε αρκετά για τα οικονομικά

Υπάρχει χρόνος και τόπος για τα πάντα, αλλά είναι συχνά δύσκολο να βρείτε το σωστό χρόνο και τόπο για να μιλήσετε για χρήματα. Βρείτε αυτό που λειτουργεί για σας και το σύζυγό σας. Μπορεί να μην είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος να περάσετε χρόνο μαζί, αλλά θα ευχαριστείται τον εαυτό σας αργότερα.

2. Νομίζετε ότι μπορείτε να αγοράσετε την αγάπη
Αν νομίζετε ότι ένα νέο διαμαντένιο δαχτυλίδι ή ένα πολυτελές αυτοκίνητο θα συμβάλει στη βελτίωση του γάμου σας, ξανασκεφτείτε το. Μια μελέτη στο Brigham Young University διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που και οι δύο σύζυγοι ήταν υλιστές ήταν χειρότερα από αυτά πού είχαν μια υλιστική σύζυγο.

Τα ζευγάρια που ισχυρίστηκαν ότι τα χρήματα δεν ήταν σημαντικά για αυτούς, όμως, ήταν τυχερά στην αγάπη: Σκόραραν 10 με 15 τοις εκατό καλύτερα στην σταθερότητα του γάμου συγκριτικά με τα άλλα που είχαν τον ένα η και τους δύο συζύγους υλιστές..

Το ενδιαφέρον είναι,ότι δεν έχει σημασία πόσα χρήματα είχαν, αλλά πόση αξία βάζουν σε αυτά. Στη μελέτη, τα ζευγάρια που ήταν σε καλύτερη θέση οικονομικά, αλλά παραδέχτηκαν ότι έχουν “μια ισχυρή αγάπη του χρήματος” διαπίστωσε ότι τα χρήματα ήταν μια μεγαλύτερη πηγή συγκρούσεων.

3. Αγνοούν τις αντικρουόμενες συνήθειες των δαπανών
Οι μελετητές έχουν διαπιστώσει ότι ο καθένας αναζητά συζύγους, που μοιάζουν με αυτούς – εκτός όταν πρόκειται για τα χρήματα, σύμφωνα με έρευνες που διεξάγονται από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανία, του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, και το Πανεπιστήμιο Northwestern.

Ένας σπάταλος τείνει να παντρευτεί έναν πιο φειδωλό, αλλά αυτά τα ζευγάρια έχουν αποτυχημένο γάμο από ότι οι γάμοι στους οποίους και οι δύο σύζυγοι είχαν παρόμοιες συνήθειες των δαπανών, οι μελέτες αποκάλυψαν.

Ανισότητα των δαπανών μπορεί να είναι διαχειρίσιμη, αλλά αν τα ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται, η έρευνα λέει ότι αυτό θα μπορούσε να αυξήσει πιθανότητα διαζυγίου. Μια μελέτη στο Utah State University διαπίστωσε τα άτομα που αισθάνονται ότι η σύζυγός τους ξοδεύει τα χρήματα ανόητα και χωρίς λόγο έχουν χαμηλότερα επίπεδα στην οικογενειακή ευτυχία και διαμορφώθηκε πιθανότητα διαζυγίου στο 45 τοις εκατό.

4. Δεν συμφωνούν για το πώς να διαιρέσουν τα χρήματα
Είτε έχετε από κοινού είτε σε χωριστούς λογαριασμούς – ή και τα δύο – δεν πειράζει πραγματικά. Αυτό που πραγματικά μετράει είναι αν χρηματοοικονομικό σχέδιο σας είναι το κατάλληλο για το γάμο σας.

Αυτό έρχεται κάτω από τις δικές σας συνήθειες και τις συνήθειες των δαπανών του συζύγου σας και τις αξίες που έχουν να κάνουν με τα χρήματα. Αν για παράδειγμα πιέζεστε σχετικά με τις μικρές αγορές που κάνει ο ένας ή ο άλλος κατά την διάρκεια της ημέρας, θα ήταν καλύτερα να θέσετε μέρος των οικονομικών σας σε χωριστούς λογαριασμούς – έτσι ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να δημιουργήσει πρόβλημα ο ένας από τους δυο συζύγους για την αγορά.
Αν λειτουργείτε καλύτερα ως ομάδα γνωρίζοντας που πάνε ανα πάσα στιγμή όλα τα χρήματά σας, τότε οι κοινοί λογαριασμοί θα μπορούσε να είναι καλύτερη λύση.

5. Λαμβάνετε πάρα πολύ σοβαρά το χρέος
Περίπου το 76 τοις εκατό των Αμερικανών παραδέχονται ότι τα χρήματα είναι μια σημαντική πηγή του στρες στη ζωή τους, σύμφωνα με την έκθεση της American Psychological Association.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο άγχος για τα χρήματα από ότι το χρέος – ειδικά αν το υψηλό επιτόκιο, είναι δύσκολο να καταβληθεί. μεταξύ .

6. Κρύβοντας τις αγορές ή τα χρέη
Ογδόντα τοις εκατό των παντρεμένων ζευγαριών κρύβουν κάποιες αγορές από το σύζυγό τους, σύμφωνα με έρευνα του μη κερδοσκοπικού λύσεις χρέους CESI – με τους άνδρες να παραδέχονταιι ότι είναι πιο πιθανό να καλύπτουν συνήθως τις δαπάνες τους.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι το 30 τοις εκατό των ερωτηθέντων βλέπουν την οικονομική απιστία ως εξίσου επιβλαβής με τη σεξουαλική απιστία. Επιπλέον, το 79% των ερωτηθέντων παντρεμένων είχαν περισσότερες πιθανότητες να ομολογήσει για την οικονομική απιστία τους σε έναν φίλο τους από ότι στο σύζυγό τους.

7. Δανείζονται χρήματα από την οικογένεια
Με το να δανείζεται κάποιος σύζυγος χρήματα από την οικογένεια της συζύγου είναι σαν να ρισκάρει την σχέση του η διαπραγμάτευση δεν πάει καλά. Ο κανόνας του δανεισμού είναι ότι όσοι λιγότεροι εμπλέκονται τόσο καλύτερα.

8. Πιστεύοντας θα πρέπει να χωριστούν οι οικονομικές ευθύνες κατά την
παράδοση

Οι παραδοσιακοί ρόλοι δείχνουν ότι οι γυναίκες διαχειρίζονται καλύτερα τις καθημερινές οικονομικές εκκρεμότητες ενώ οι άντρες διαχειρίζονται τις επενδύσεις και τον οικονομικό σχεδιασμό. Μια καλύτερη επιλογή θα ήταν: Αναγνωρίστε μεμονωμένες δυνάμεις του άλλου και χωρίστε τις οικονομικές εργασίες αναλόγως. Θέλετε το καλύτερο υποψήφιο για την διεκπεραίωση μιας εργασίας, ανεξάρτητα από το τι κάνουν άλλα ζευγάρια ή έχει επικρατήσει να γίνεται.

9. Η αποτυχία να αναγνωρίσουμε ότι τα θέματα που έχουν να κάνουν με χρήματα
δημιουργούν συναισθηματικό βάρος

Σε σύγκριση με διαφωνίες πάνω από οποιοδήποτε άλλο θέμα, η έρευνα δείχνει οικονομικές διαφωνίες διαρκούν περισσότερο, είναι πιο σημαντικά για ζευγάρια, και να μπορεί να δημιουργήσουν περισσότερες αρνητικές τακτικές συγκρούσεις, όπως φωνές.

Οι συγκρούσεις για χρήματα στο γάμο επηρεάζουν ιδιαίτερα τους άνδρες. Η έρευνα δείχνει ότι δεδομένου ότι κοινωνικά οι άντρες είναι αυτοί που έχουν χρήματα, οι άνδρες τείνουν να λαμβάνουν την οικονομική σύγκρουση πιο δύσκολα από ότι οι γυναίκες.

10. Δεν απολαμβάνουν τα χρήματά μαζί

Τα χρήματα δεν πρέπει πάντα να είναι μια πηγή άγχους ή σύγκρουσης. Μπορεί επίσης να είναι μια πηγή ευχαρίστησης. Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι ξοδεύοντας χρήματα για νέες εμπειρίες, όπως εισιτήρια για συναυλίες ή μια γευσιγνωσία κρασιού, παράγεται πιο διαρκή ικανοποίηση από το να δαπανά χρήματα για τυπικά υλικά αγαθά. Η ευτυχία από τα αγαθά έρχεται όχι μόνο όταν τα βιώνουμε, αλλά και κάθε φορά που τα βιώνουμε ως μνήμες.

Έντονες αναμνήσεις, μετά από όλα, συνήθως αποδεικνύεται ότι είναι ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία σε ένα γάμο.

tro-ma-ktiko
Loading...
  • europalso

    ideascentral