Σοβαρές επιπλοκές για όσους κοιμούνται το πολύ 6 ώρες το βράδυ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔25/10/2015 - 11:39 | Author: Newsroom

Οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες ύπνου το βράδυ, μπορεί να είναι πιο πιθανό να έχουν παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν τις πιθανότητες για διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια, σύμφωνα με νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο Yonsei στη Ν.

Κορέα.

Αυτός ο συνδυασμός παραγόντων κινδύνου για σοβαρές παθήσεις -συμπεριλαμβανομένου του υψηλού σακχάρου στο αίμα, της υψηλής χοληστερόλης, του περιττού λίπους στην κοιλιακή χώρα, της υψηλής αρτηριακής πίεση και των αυξημένων λιπιδίων στο αίμα- είναι γνωστό ως μεταβολικό σύνδρομο.
Για τις ανάγκες της έρευνας ο επικεφαλής, δρ Jang Young Kim, και οι συνεργάτες του, εξέτασαν τις περιπτώσεις 2.600 ατόμων, τους οποίους παρακολουθούσαν επιστημονικά για πάνω από δύο χρόνια. Διαπίστωσαν ότι τα άτομα που δεν συμπλήρωναν 6 ώρες ύπνου το βράδυ ήταν κατά 41% πιο πιθανό να αναπτύξουν μεταβολικό σύνδρομο σε σύγκριση με εκείνα τα άτομα που κοιμόντουσαν 6-8 ώρες κάθε βράδυ.
Η βραχεία διάρκεια βραδινού ύπνου συνδέθηκε με περίπου 30% αυξημένο κίνδυνο για υψηλό σάκχαρο στο αίμα και περίσσεια λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, καθώς και με 56% αυξημένες πιθανότητες υπέρτασης, σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες που κοιμόντουσαν περισσότερο.
iatropedia.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral