Σκαλιά που οδηγούν στον παράδεισο -Πέντε αξιοθέατα με σκαλοπάτια που προκαλούν δέος- Ενα ελληνικό ανάμεσά τους [εικόνες]

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔15/02/2016 - 20:50 | Author: Newsroom

Διευκολύνουν την ανάβαση και την κατάβαση και εξασφαλίζουν την πρόσβαση σε μαγικά τοπία. Πέτρινα ή μεταλλικά τα σκαλοπάτια, πέρα από τον πρακτικό τους ρόλο, προσφέρουν θέαμα άξιο θαυμασμού και απέραντη θέα.


Από το Κότορ του Μαυροβουνίου μέχρι το Haiku Stairs στη Χαβάη η λίστα που ακολουθεί περιέχει μέρη με τα πιο περίεργα σκαλοπάτια στον κόσμο. Ανάμεσα τους και ένα ελληνικό.
Κότορ, Μαυροβούνιο
alt
alt
Το παλαιό Μεσογειακό λιμάνι του Κότορ βρίσκεται στο Μαυροβούνιο και είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας. Οσοι αντέχουν χρειάζεται να ανέβουν 1.350 σκαλιά αλλά η μοναδική θέα στην πόλη και την παραλία από την κορυφή του λόφου θα τους αποζημιώσει.
Αwaji Hyakudanen, Ιαπωνία
alt
alt
Πρόκειται για ένα μοναδικό κήπο με κλίση και διάφορα επίπεδα. Τα 1.575 σκαλιά που διαχωρίζονται από διαδρόμους οδηγούν στην κορυφή και αν είστε λάτρεις των λουλουδιών η θέα από εκεί θα σας ενθουσιάσει.
Schlossberg Stairs, Αυστρία
alt
alt
Μόλις 260 σκαλοπάτια στο Schlossberg στο Γκρατς της Αυστρίας χρειάζεται να ανέβει κανείς για να απολαύσει τη ασύγκριτη θέα της πόλης. Όσοι πάλι προτιμούν κάτι πιο ξεκούραστο υπάρχει και ο ανελκυστήρας.
Haiku Stairs, Χαβάη
alt
alt
Ενα απότομο μονοπάτι στο νησί Oahu το οποίο κρέμεται στην κυριολεξία στον γκρεμό κόβει την ανάσα. Έχει 3.922 σκαλοπάτια και όποιος καταφέρει να κάνει τη διαδρομή μπορεί να πει πως έχει περπατήσει την σκάλα για τον παράδεισο όπως την λένε.

Κάστρο Παλαμηδίου, Ναύπλιο
alt
alt
Ένα από τα ωραιότερα και πιο γραφικά μέρη της Ελλάδας βρίσκεται στο Ναύπλιο. Για να προσεγγίσει κανείς το Κάστρο Παλαμηδίου και να θαυμάσει από ψηλά την απέραντη θέα στην θάλασσα χρειάζεται να ανέβει 999 σκαλιά.

Πηγή: iefimerida.gr

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral