Σε τι χρησιμεύει η μικρή τρυπούλα στα παράθυρα των αεροπλάνων;

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔01/06/2015 - 12:27 | Author: Newsroom

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ταξιδεύουν με αεροπλάνο και προτιμούν να κάθονται στις θέσεις δίπλα στο παράθυρο.

Πόσοι, όμως, έχουν παρατηρήσει τη μικρή τρυπούλα που υπάρχει και που είναι πολύ σημαντική για μια ασφαλή πτήση;

Αν κοιτάξει κανείς λίγο πιο προσεκτικά σε ένα παράθυρο της καμπίνας των επιβατών, θα δει ότι αποτελείται από τρία τζάμια, συνήθως από ακρυλικό υλικό. Ο σκοπός του εσωτερικού τζαμιού, που μερικές φορές ονομάζεται «τμήμα μηδέν», είναι απλώς για να προστατεύσει το επόμενο. Ακολουθεί το μεσαίο τζάμι, στο οποίο υπάρχει αυτή η μικρή τρυπούλα, γνωστή και ως «οπή αερισμού» και τέλος, το εξωτερικό τζάμι που είναι και το πιο σημαντικό.

Και είναι το πιο σημαντικό καθώς, όπως είναι γνωστό, καθώς ένα αεροσκάφος ανεβαίνει, η πίεση του αέρα προς την καμπίνα αυξάνεται. Την ίδια ώρα, το σύστημα συμπίεσης του αεροσκάφους διατηρεί την πίεση του θαλάμου σε ένα άνετο και ασφαλές επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι η πίεση στο εσωτερικό του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι τυπικά πολύ μεγαλύτερη από την πίεση έξω.

Τα δύο εξωτερικά τζάμια των παραθύρων της καμπίνας είναι σχεδιασμένα να αντέχουν αυτή τη διαφορά πίεσης μεταξύ της καμπίνας και του ουρανού. Και αν και τόσο το μεσαίο όσο και το εξωτερικό τζάμι είναι αρκετά ισχυρά για να αντέξουν τη διαφορά πίεσης,το εξωτερικό τζάμι είναι εκείνο που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral