Πως θα ήταν η ζωή σας εάν ζούσατε στο εξωτερικό; Διαδραστική ιστοσελίδα έχει την απάντηση

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/02/2016 - 03:07 | Author: Newsroom

Τη στιγμή που ολοένα και περισσότεροι Έλληνες αποφασίζουν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, με τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να αποτελούν τους δημοφιλέστερους προορισμούς, μια ιστοσελίδα με το όνομα «If it were my home» έρχεται να βοηθήσει τους χρήστες του διαδικτύου να συγκρίνουν τη χώρα τους με άλλα έθνη.


Η ιστοσελίδα λαμβάνει τα δεδομένα της από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και την ετήσια έκδοση της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA Factbook) για τις χώρες όλου του κόσμου.
Η Huffpost Greece δοκίμασε να συγκρίνει την Ελλάδα με χώρες που επιθυμούν πολλοί Έλληνες να μεταναστεύσουν σε αυτές, αλλά και με έθνη που συχνά χαρακτηρίζονται υποδεέστερα της χώρας και ιδού τα αποτελέσματα:
Γερμανία
Εάν ζούσαμε στη Γερμανία θα είχαμε 81% λιγότερες πιθανότητες να ήμασταν άνεργοι, 67,37% περισσότερα λεφτά και 46,86% περισσότερο χρόνο. Την ίδια στιγμή, θα πληρώναμε ελαφρώς περισσότερα χρήματα για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και θα χρησιμοποιούσαμε περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια. Σημαντικό εύρημα είναι επίσης ότι θα είχαμε 50% λιγότερες πιθανότητες να πέσουμε θύματα δολοφονίας.
germ
ΗΠΑ
Πολλοί είναι οι Έλληνες που ονειρεύονται να μεταναστεύσουν στην Αμερική. Παρόλα αυτά, το Αμερικανικό Όνειρο ίσως να υπάρχει μόνο στις ταινίες. Μπορεί στις ΗΠΑ να υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά θέσεων εργασίας, ο μέσος μισθός να είναι ελαφρώς μεγαλύτερος και ο ελεύθερος χρόνος περισσότερος, όμως τα μειονεκτήματα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, θα ήταν περισσότερα. Πιο συγκεκριμένα, θα ήταν πιθανότερο να μας σκοτώσουν, να μπούμε φυλακή και να κολλήσουμε HIV, ενώ τα ιατρικά μας έξοδα θα ήταν μεγαλύτερα.
usa
Σουηδία

Πολλές φορές συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Σουηδία, θέλοντας να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Πράγματι, συγκρίνοντας τις δύο χώρες βλέπουμε πως, εάν ζούσαμε εκεί, θα είχαμε 70,97% λιγότερες πιθανότητες να είμαστε άνεργοι, θα βγάζαμε πολύ περισσότερα λεφτά και θα ζούσαμε λίγο περισσότερο. Θα ξοδεύαμε ελάχιστα περισσότερα χρήματα για τα ιατρικά μας έξοδα και θα καταναλώναμε περισσότερο πετρέλαιο και ηλεκτρική ενέργεια.

sweden
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πολλοί συμπατριώτες μας αναζητούν εργασία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πράγματι, εκεί θα είχαμε 91,4% λιγότερες πιθανότητες να είμαστε άνεργοι, θα είχαμε περισσότερα χρήματα, οι ιατρικές δαπάνες θα ήταν μικρότερες και θα είχαμε λιγότερες πιθανότητες να δολοφονηθούμε. Την ίδια στιγμή, θα είχαμε 90,83% περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουμε στην φυλακή, ενώ θα αυξάνονταν οι πιθανότητες να χάσουμε κάποιο παιδί σε μικρή ηλικία και να κολλήσουμε HIV, ενώ θα πεθαίναμε νωρίτερα.
unarem
Μαρόκο
Και όμως, εάν ζούσαμε στο Μαρόκο θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες να βρούμε εργασία, θα ξοδεύαμε ελάχιστα χρήματα για τις ιατρικές μας ανάγκες, ενώ θα είχαμε λιγότερες πιθανότητες να μας δολοφονήσουν. Παρόλα αυτά, θα είχαμε πολύ λιγότερα χρήματα και οι πιθανότητες να καταλήξουμε στην φυλακή θα αυξάνονταν κατά 84,17%.
moroccohuffingtonpost.gr
Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral