Πώς θα γλιτώσετε νερό από το πλύσιμο των πιάτων; (eco life)

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔19/03/2015 - 15:31 | Author: Newsroom

Αφήνετε το νερό να τρέχει όταν πλένετε τα πιάτα; Έτσι σπαταλάτε νερό αλλά και χρήματα.

Εξοικονομήσετε νερό στο πλύσιμο των πιάτων με μερικές απλές κινήσεις.

Πετάξτε τα αποφάγια

Δεν χρειάζεται να χύνετε τόνους νερό για να διώξετε τα αποφάγια. Πετώντας όλα τα αποφάγια στα σκουπίδια πριν πλύνετε τα πιάτα σας θα σας βοηθήσει να γλιτώσετε νερό.

Έχετε τα πιάτα σας κοντά

Όταν ξεκινάτε να πλένετε τα πιάτα φροντίστε να τα έχετε όλα πολύ κοντά σας για να μη χρειάζεται να πηγαινοέρχεστε συνεχώς προκειμένου να τα φτάνετε.

Μην χρησιμοποιείτε πολύ σαπούνι
Όσο πιο πολύ σαπούνι χρησιμοποιείτε τόσο πιο πολύ νερό θα ξοδεύετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι, σύμφωνα με έρευνες, χρησιμοποιούν 10 φορές περισσότερο σαπούνι για τα πιάτα από ό,τι θα έπρεπε. Έτσι χρησιμοποιούν και περισσότερο νερό για να ξεπλύνουν τα πιάτα.

Δεν χρειάζεται πρόπλυση
Αν χρησιμοποιείτε πλυντήριο πιάτων τότε δε χρειάζεται να πλένετε και τα πιάτα σας με νερό πριν την πλύση στο πλυντήριο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πετάτε τα αποφάγια από τα πιάτα.

Αφήστε το πλυντήριό σας να γεμίσει

Αν μένετε μόνοι σας δε χρειάζεται να βάζετε το πλυντήριο πιάτων σας σε λειτουργία κάθε μέρα. Αν δεν το γνωρίζετε κάθε πλύση χρησιμοποιεί την ίδια ποσότητα νερού είτε πλένει 1 είτε 10 πιάτα. Περιμένετε 2-3 μέρες μέχρι να γεμίσει το πλυντήριό σας.

Loading...
  • europalso

    ideascentral