Όσο πιο πολύ ζάχαρη τρως τόσο περισσότερο τη θέλεις, καθώς είναι ιδιαίτερα εθιστική. Μπορεί να χρειάζεται να περάσουν μερικές μέρες ή και εβδομάδες για να ξεπεράσεις αυτόν τον γλυκό εθισμό, αλλά μόλις τα καταφέρεις θα αισθανθείς πολύ καλύτερα -και πολύ ελαφρύτερα επίσης!

Έρευνες έχουν δείξει πως η πολύ ζάχαρη επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης της επιδερμίδας. Δες τι μπορεί να κάνεις για να πετύχεις το στόχο σου και να μειώσεις επιτέλους την κατανάλωση ζάχαρης. Μοιάζει δύσκολο, αλλά θέλει απλά πρόγραμμα:

Κάνε μελετημένες επιλογές: Αν πρόκειται να κάνεις ατασθαλία, προτίμησες εποχικά γλυκά τα οποία ξέρεις ότι δεν μπορείς να βρεις εύκολα όταν δεν είναι η εποχή τους. Μπορείς να φας σοκολάτα όλο το χρόνο αλλά δεν μπορείς να βρεις μελομακάρονα όλο το χρόνο. Αν αποφασίσεις να ενδώσεις σε εποχικά γλυκά (όπως είναι τα μελομακάρονα τα Χριστούγεννα και το τσουρέκι το Πάσχα), μην τρως καθόλου γλυκά όλο τον υπόλοιπο καιρό.

Σκέψου θετικά: Πες στον εαυτό σου ότι “το έχεις”. Οι λέξεις έχουν δύναμη. Αν νομίζεις πως το να αντισταθείς στη ζάχαρη είναι δύσκολο, τότε θα είναι όντως δύσκολο. Άλλαξε αυτόν τον αρνητισμό πιστεύοντας και λέγοντας πως μπορείς να το κάνεις.

Το να μην πεινάς είναι το κλειδί: Προσπάθησε να τρως ένα σνακ κάθε 3-4 ώρες. Παίρνε μαζί σου το μεσημεριανό σου φαγητό και μερικά υγιεινά σνακ στο γραφείο (φρούτο, γιαούρτι, ανάλατους ξηρούς καρπούς, ακόμα και ξερά δαμάσκηνα που “κλέβουν” τη γλυκιά γεύση) έτσι ώστε να μην μπαίνεις στον πειρασμό να πεινάς ενδιάμεσα.

Έχε στο νου σου ότι η όρεξή σου για γλυκό μπορεί να είναι κάτι άλλο: Οι άνθρωποι πολλές φορές μπερδεύουν την πείνα με την δίψα. Έτσι καλό είναι όταν νιώσεις ότι πεινάς, πριν αναζητήσεις κάτι να φας (ειδικά αν δεν έχει περάσει πολύ ώρα από το τελευταίο σου γεύνα) να πιείς νερό. Μπορεί να διαπιστώσεις ότι στην πραγματικότητα διψούσες και το αίσθημα πείνας να φύγει.

faysbook.gr