Σύμφωνα με τους ειδικούς…
βασική παράμετρος που οδηγεί στη μείωση των κιλών, όταν ο μεταβολισμός λειτουργεί σωστά, είναι η ποσότητα του φαγητού.

Ωστόσο, υπάρχουν τροφές που, όταν καταναλώνονται ταυτόχρονα, απορροφώνται πιο εύκολα, ενώ άλλες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ασύμβατες μεταξύ τους.

Δείτε τους διατροφικούς συνδυασμούς που καλό θα είναι να αποφεύγετε:

– Κόκκινο κρέας και πουλερικά με υδατάνθρακες ταχείας απορρόφησης, όπως πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, καλαμπόκι, παντζάρια

– Ψάρια και θαλασσινά με ζωικές πρωτεΐνες

– Αυγά με ζωικές πρωτεΐνες

– Γάλα και γιαούρτι με τροφές που περιέχουν φυτικές ίνες, λόγω δέσμευσης ασβεστίου και μαγνησίου

– Όσπρια με τροφές που περιέχουν φυτικές ίνες, λόγω δέσμευσης σιδήρου

– Γάλα, τυρί και γιαούρτι με ωμά, βραστά ή στον ατμό λαχανικά

– Αλκοολούχα ποτά με ξηρούς καρπούς

– Σοκολάτα ή γλυκά επιδόρπια μετά από γεύμα με πολλούς υδατάνθρακες