Ποια είναι τα δώρα που ΔΕΝ ξεχνούν ποτέ τα παιδιά;

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔26/12/2014 - 18:52 | Author: Newsroom

Έχω πολύ λίγες αναμνήσεις από τα δώρα που έλαβα στην παιδική ηλικία…

Δεν θυμάμαι πως απέκτησα το σκουριασμένο μου πια μπλε ποδήλατό ή πως απέκτησε το πρώτο του βίντεο παιχνίδι ο αδερφός μου.Το ότι δεν θυμάμαι πολλά από αυτά τα δώρα με έβαλε σε σκέψεις σχετικά με το τι δώρα πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας έτσι ώστε να τους μείνουν αξέχαστα.

Ποια είναι αυτά τα δώρα που θα έχουν πραγματικό αντίκτυπο στην ζωή τους και θα την αλλάξουν για πάντα;

Τελικά κατέληξα στα παρακάτω:

Η επιβεβαίωση. Μερικές φορές μια απλή λέξη μπορεί να αλλάξει μια ολόκληρη ζωή. Για αυτό δείξτε στα παιδιά σας πόσο τα εκτιμάτε και φροντίστε να τους το θυμίζετε οσο πιο συχνά μπορείτε.

Η πρόκληση. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να κάνει μεγάλα όνειρα. Όσο μεγαλύτερα είναι τα όνειρά τους τόσο περισσότερα απο αυτα θα εκπληρώσουν.

Η αυτάρκεια. Η συνεχής ανάγκη για περισσότερα πράγματα είναι σχεδόν κολλητική. Έτσι δωρίστε στα παιδιά σας την εκτίμηση για τα πράγματα που έχουν.

Η αποφασιστικότητα. Η αποφασιστικότητα μας βοηθάει να τολμάμε και να έχουμε θέληση για πετύχουμε πράγματα στην ζωή μας.

Το να βρίσκουν την ομορφιά παντού. Η ομορφιά δεν βρίσκεται μόνο στην εξωτερική μας εμφάνιση , αλλά στην ψυχή στην φύση και σε οτιδήποτε υπάρχει γύρω μας.

Η ειλικρίνεια. Τα παιδιά που μαθαίνουν την έννοια της ειλικρίνειας από νωρίς έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν ειλικρινείς άνθρωποι στην ζωή τους. Άνθρωποι που μεταχειρίζονται τους άλλους με ειλικρίνεια και τιμιότητα.

Η αγκαλιά σας και τα φιλιά σας. Κανένα παιδί δεν πρέπει να μεγαλώνει χωρίς να νιωθει την αγκαλιά , τα φιλιά σας και την αγάπη σας.

Η αισιοδοξία. Οι απαισιόδοξοι δεν μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.Ενώ οι αισιόδοξοι μπορούν.

Την ευκαιρία να κάνουν λάθη. Τα παιδιά είναι παιδιά και για αυτό δώστε τους την ευκαιρία να εξερευνήσουν , να πειραματιστούν και φυσικά να κάνουν λάθη.

Το γέλιο. Γελάστε με τα παιδιά σας κάθε μέρα… Απλά κάντε το.

Τον χρόνο. Ο χρόνος δεν γυρνά πίσω και τρέχει γρήγορα. Για αυτό σκεφτείτε καλά πως περνάτε τον χρόνο σας με τα παιδιά σας.

Ένα φιλόξενο σπίτι. Όλα τα παιδιά δικαιούνται ένα σπίτι που να νιώθουν την αγάπη , την φροντίδα και τη θαλπωρή.

Την αμέριστη προσοχή σας. Μην παραμελείτε τα παιδιά σας και απλά δώστε τους την προσοχή που χρειάζονται.

Την μοναδικότητα. Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και για αυτό αξίζει να είστε περήφανοι για αυτόν και να κάνετε τα πάντα για να αναδείξετε την μοναδικότητά του.

Την αγάπη. Δεν έχω λόγια για κάτι άλλο.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral