“Παπαγαλάκια της Αγάπης” – Το “κλάμα” του ενός όταν πέθανε το άλλο! ( ΒΙΝΤΕΟ )

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔09/07/2014 - 17:14 | Author: Newsroom

Από τα πιο ερωτευμένα πλάσματα του πλανήτη!

Εμπνέουν αγάπη και είναι αξιολάτρευτα…
Το χθεσινό όμως για τον ιδιοκτήτη τους, ήταν επώδυνο αφού ξαφνικά το θηλυκό, η Μπέτση έφυγε από τη ζωή και ο George το ταίρι της “θρηνούσε”

όλη την ημέρα!

Τα “Παπαγαλάκια της Αγάπης” ή αλλίως lovebirds μας στεναχώρησαν! Σε ένα βίντεο που κατέγραψε ο ιδιοκτήτης τους και το έστειλε στο patrasevents.gr, το αρσενικό παπαγαλάκι στέκει πάνω από το κεφάλι του θηλυκού και “φωνάζει”!

Η συμπεριφορά είναι συνηθισμένη αφού πάντα ζουν σε ζευγάρια…. Μάλιστα αξιοσημείωτη είναι η αφοσίωση του ζευγαριού σε τέτοιο βαθμό, που αν πεθάνει το ένα, ακολουθεί σύντομα και το άλλο δυστυχώς.

Τα παπαγαλάκια lovebirds, είναι ένα είδος Αφρικανικού παπαγάλου, μικρού μεγέθους. Τα μοναδικά και ελκυστικά χρώματά τους, η γεμάτη ζωντάνια και παιχνιδιάρικη προσωπικότητά τους, αλλά και η ευχάριστη συμπεριφορά τους, τα έχει καθιερώσει ως ένα από τα δημοφιλέστερα οικόσιτα πτηνά.

Στην Ευρώπη είναι από τα πιο αξιαγάπητα κατοικίδια πουλιά λόγω της ιδιαίτερης τρυφερότητας που δείχνουν τα ζευγάρια μεταξύ τους. Αν και ζουν σε σμήνη είναι κατά βάση μονογαμικά πουλιά.

Δείτε το βίντεο!

Loading...
  • europalso

    ideascentral