Ο χυμός του ύπνου

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔25/01/2015 - 02:13 | Author: Newsroom

Αφήστε το χαμομήλι στην άκρη. Η νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο Experimental Biology 2014 διαπίστωσε ότι ο χυμός κερασιού δύο φορές την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε 90 λεπτά τη νύχτα περισσότερο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα έδωσαν σε 7 ενήλικες με αϋπνία ξινό χυμό κερασιού δύο φορές την ημέρα για δύο εβδομάδες. Έπειτα, τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν χορήγησαν καθόλου χυμό και στη συνέχεια για δύο ακόμη εβδομάδες χορήγησαν ένα εικονικό φάρμακο. Σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο, ο χυμός από κεράσι αύξησε κατά μέσο όρο 84 λεπτά τον χρόνο του ύπνου κάθε νύχτα.
Ο χυμός κερασιών είναι μια φυσική πηγή του αμινοξέος τρυπτοφάνη, σημειώνει ο ερευνητής Frank L. Greenway, διευθυντής στο Pennington Biomedical Research Center στο LSU. «Οι προανθοκυανιδίνες ή οι ρουμπίνι κόκκινες χρωστικές ουσίες στον χυμό κερασιού περιέχουν ένα ένζυμο που μειώνει τη φλεγμονή και τη διάσπαση της τρυπτοφάνης, αφήνοντάς το να εργαστεί περισσότερο στο σώμα σας» λέει.
Ο χυμός του ύπνουΟ Greenway εκτιμά ότι έως και το ένα τρίτο των Αμερικανών ενηλίκων άνω των 65 ετών έχουν αϋπνία, η οποία ορίζεται ως δυσκολία στον ύπνο για περισσότερο από τρεις νύχτες την εβδομάδα. Πιστεύει ότι ο χυμός κεράσι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου από ό, τι συμβαίνει στην φαρμακευτική αγωγή με δεδομένη την έλλειψη παρενεργειών. «Τα χάπια ύπνου στους ηλικιωμένους σχετίζονται με 4-πλάσια αύξηση στις πτώσεις, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κατάγματα που απαιτούν χειρουργική επέμβαση» εξηγεί ο ίδιος.
Δεν είστε οπαδός του κερασιού; Δοκιμάστε ένα ακτινίδιο. Η λήψη δύο ακτινιδίων μία ώρα πριν από το κρεβάτι φάνηκε να αυξάνει το χρόνο του ύπνου κατά 13% και να μειώνει το ξύπνημα κατά 29% μετά από μόλις τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με μια πρόσφατη κινεζική μελέτη. Ή ενσωματώστε τα φύκια στο δείπνο σας. Τα φύκια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3, το οποίο βοήθησε τα παιδιά να λάβουν μια επιπλέον ώρα ύπνου, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Loading...
  • europalso

    ideascentral