Ο Νορβηγός που είχε όνειρο ζωής να εξερευνήσει τη χώρα του

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔16/10/2015 - 21:51 | Author: Newsroom

Ο 28χρονος Νορβηγός Henrik Vikse τα παράτησε όλα αποφασισμένος να κυνηγήσει το όνειρό του να γνωρίσει τις ομορφιές της χώρας του πεζοπορώντας.

Όλα εκτός από τον «αυτοκόλλητο» φίλο του, τον 4χρονο και τετράποδο Akiak με τον οποίο διανύουν χιλιόμετρα και απολαμβάνουν τη φύση.
«Είχα μια σταθερή δουλειά σε κατασκευαστική εταιρεία και σταθερό εισόδημα αλλά ήταν υπέροχο το συναίσθημα όταν τα άφησα πίσω μου. Μου έδωσε την αίσθηση της ελευθερίας που τόσο χρειαζόμουν. Μου αρέσει να ζω στα άκρα, χωρίς σχέδιο», λέει ο ίδιος.
«Ονειρευόμουν χρόνια να το κάνω αυτό και μια μέρα απλώς αποφάσισα πως ήρθε η ώρα. Παραιτήθηκα από τη δουλειά μου και αποφάσισα να πάρω το δρόμο μου. Είναι η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει ποτέ», προσθέτει. «Νομίζω πως όταν υπέβαλα την παραίτησή μου οι συνάδελφοί μου σοκαρίστηκαν αλλά το περίμεναν και κάπως. Όλοι ήξεραν τι μου άρεσε, να κάνω πεζοπορίες και να είμαι ανεξάρτητος».
Ο Henrik έχει ανεβάσει περισσότερες από 350 φωτογραφίες στο λογαριασμό του στο Instagram (τον οποίο άνοιξε για να ανταγωνιστεί τη φίλη του!) με όνομα εμπνευσμένο από την τετράποδη συντροφιά του. Τον ακολουθούν περισσότεροι από 13.000 χρήστες.
«Όταν κάνεις βόλτες με τον σκύλο σου, δένεσαι πολύ. Υπάρχει δέσιμο μεγάλο και πολλές κοινές αναμνήσεις, είναι ο καλύτερός μου φίλος», λέει για τον Akiak.
Παρά τη στροφή στη φύση ο Henrik παραδέχεται πως εξαρτάται ακόμα από τον «πολιτισμό» για την εξασφάλιση της τροφής του και τονίζει πως δεν κυνηγά στις ερημιές που περπατά.
«Κάθε μέρα είναι για μένα διαφορετική. Είμαι πλέον αυτοαπασχολούμενος, κάποιες μέρες εργάζομαι από το χάραμα ως τη νύχτα, άλλες σκαρφαλώνω στα βουνά και κοιμάμαι κάτω από τα αστέρια. Οι καλύτερες ημέρες είναι όταν βγάζω το κεφάλι μου από τη σκηνή και το μόνο που βλέπω είναι χιόνι. Όσο για το αν θα το πρότεινα και σε άλλους, ρωτήστε με σε μερικά χρόνια, να δω πώς θα έχει πάει. Για τώρα, λέω ναι. Ζεις μόνο μια φορά».
newsbeast.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral