«Μια χώρα που καταρρέει συγκέντρωσε μέσα σε λίγες ώρες σχεδόν 500.000 ευρώ για ένα παιδί»

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔26/06/2017 - 11:46 | Author: Newsroom

«Δεν περίμενα ότι στην της κρίσης θα υπήρχε τόση ανθρωπιά», λέει ο παρουσιαστής Πέτρος Πολυχρονίδης, ​που ευαισθητοποίησε χιλιάδες ανθρώπους για τη μάχη του Βαγγέλη με τον καρκίνο.

Τις τελευταίες ημέρες, συνειδητοποίησα κάτι εντυπωσιακό: φίλοι, συγγενείς, γείτονες, άνθρωποι με τους οποίους έτυχε να συναντηθώ και να αλλάξω δυο κουβέντες, όλοι τους μου έλεγαν για τον Βαγγέλη Ελευθεριάδη, το πεντάχρονο παιδί που εδώ και τρία χρόνια δίνει μία σκληρή μάχη με τον καρκίνο. «Έκανα 20 ευρώ κατάθεση. Δεν είναι πολλά, μακάρι να είχα παραπάνω», μου είπε μια φίλη την περασμένη Παρασκευή.

 

Στη φωνή της, κρύβονταν δύο αντίθετα συναισθήματα: από τη μία, η υπερηφάνεια της έστω και μικρής προσφοράς. Από την άλλη, η αγωνία για το αν τελικά θα συγκεντρωθούν τα 500.000 δολάρια (σχεδόν 450.000 ευρώ) που χρειάζεται ο Βαγγέλης, για να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη και να κάνει μια νέα θεραπεία που, αν και βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, έχει σώσει πολλά μικρά παιδιά από τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια. Ο αγώνας του μικρού Βαγγέλη έγινε προσωπική υπόθεση όλων Λίγες ώρες μετά τη συνομιλία μας, ένα χαρούμενο κεφάλαιο είχε γραφεί σε μια ιστορία που όλοι εύχονται να έχει παραμυθένιο τέλος.

 

Ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων από όλη την Ελλάδα, στο κέντρο μιας σκληρής οικονομικής κρίσης, κατάφεραν να συγκεντρώσουν σε χρόνο-ρεκόρ το ποσό που δίνει στον Βαγγέλη την ελπίδα ότι μια μέρα θα παίζει και θα χαμογελά, όπως τα άλλα παιδιά της ηλικίας του, χωρίς να σκέφτεται νοσοκομεία και χημειοθεραπείες. «Γεια σας, με λένε Βαγγέλη και είμαι πέντε ετών. Λατρεύω τους σούπερ ήρωες, να παίζω ποδόσφαιρο, μπάσκετ και να πηγαίνω βόλτες στο πάρκο. Είμαι όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας μου, μόνο που αντί να πηγαίνω στο σχολείο, πηγαίνω σχεδόν καθημερινά στο νοσοκομείο», διαβάζουμε στην ανάρτηση της σελίδας στο Facebook, μέσω της οποίας οι γονείς του Βαγγέλη έκαναν έκκληση προς τον κόσμο για τη συγκέντρωση των χρημάτων.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral