ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ! Στα 6 του χρόνια κάηκε το 70% του σώματός του! Σήμερα όμως, δείτε τι κάνει… [photos]

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔29/04/2015 - 21:55 | Author: Newsroom

Κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του δύναμη που δε φαντάζεται…
Είναι αυτή, που όταν χρειαστεί θα τον ωθήσει να αγωνιστεί για τη ζωή του. Θα τον κάνει να μην τα παρατήσει στις αναποδιές και να πει “Μπορώ να τα καταφέρω”!

Είναι γεγονός, πως η ζωή μπορεί να μας δώσει μερικά πολύ γερά χτυπήματα. Το θέμα είναι να μην αναλωθούμε σε στενοχώριες του τύπου “Γιατί σε μένα;” ή “Πως θα ζήσω τώρα;”. Πρέπει από την κάθε ατυχία να έχουμε τη δύναμη να σηκώσουμε το κεφάλι αποφασιστικά και να θεωρήσουμε δεδομένο πως θα τα καταφέρουμε!

Η ιστορία του Terry McCarty που θα σας διηγηθούμε, μας διδάσκει ακριβώς αυτό: Να μην τα παρατάμε και να αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας.

Όταν ο Terry ήταν μικρός είχε ένα φριχτό, παραμορφωτικό ατύχημα. Κανείς δεν περίμενε πως θα τα κατάφερνε. Εκείνος, όμως, τους διέψευσε όλους. Επέζησε και παρά τα προβλήματα του, σήμερα βοηθά τους ανθρώπους να ξεπερνούν τις δυσκολίες τους.

Στα 6 του χρόνια, ο Terry McCarty κάηκε όταν ένα δοχείο κηροζίνης ανατινάχτηκε στο πρόσωπο του, τυλίγοντας τον στις φλόγες. Το ατύχημα του ήταν πολύ σοβαρό. Μετά από αυτό, το 70% του σώματος του είχε εγκαύματα 3ου βαθμού.

Ο Terry νοσηλεύτηκε 12 μήνες στο νοσοκομείο. Τους δύο από αυτούς, οι γιατροί τον είχαν θέσει σε κώμα, για να γλιτώσει από τους αβάσταχτους πόνους. Υποβλήθηκε συνολικά σε 60 εγχειρήσεις και δέχτηκε πολλά μοσχεύματα -μεταξύ αυτών και μοσχεύματα από ζώα- , ώστε να διορθωθεί η ζημιά που είχε γίνει.

Ο Terry τα κατάφερε κι επέζησε. Βέβαια, τίποτα δεν ήταν εύκολο. Πέρα από τους πόνους που είχε υπομείνει, έπρεπε να αντέξει και τις κοροϊδίες των συμμαθητών του. Το “Freddy Krueger” είναι ένα από τα πιο σκληρά ψευδώνυμα που σημάδεψαν την παιδική του ηλικία.

Για χρόνια, ο μικρός ήρωας βασανίστηκε με την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Η αίσθηση της ασχήμιας και της ανικανότητας του, τον είχαν σημαδέψει βαθιά.

Για πολύ καιρό αγωνίστηκε να βρει δουλειά, αλλά συναντούσε κλεισμένες πόρτες. Επηρεασμένος από αυτό, ήταν γεμάτος φόβο και αβεβαιότητα.

alt

Στα 25 του χρόνια,όμως, έγινε μέσα του η μεγάλη αλλαγή. Αποφάσισε να αντιμετωπίσει τους φόβους του και να διεκδικήσει τη ζωή που ονειρευόταν!diaforetiko.gr : 621 600×384 Όταν ήταν παιδί κάηκε σε ένα τρομερό ατύχημα. Όταν μεγάλωσε αποφάσισε να γίνει πυροσβέστης…
Με μία συνειδητοποιημένη απόφαση, ο Terry έγινε πυροσβέστης. Αποδεικνύοντας έτσι στους ανθρώπους που τον αποθάρρυναν, πως δεν ήταν άχρηστος κι ανίκανος.

alt

Ύστερα από 12 μήνες σκληρής εκπαίδευσης, ο Terry ήρθε για πρώτη φορά μετά το ατύχημα αντιμέτωπος με τη φωτιά. ¨Βρισκόταν μπροστά μου, όπως και τότε. Μόνο που πλέον δε με φόβιζε τόσο. Δεν μπορούσε να με ελέγξει. Εγώ, όμως, μπορούσα!”, υποστηρίζει ο ίδιος.

Σήμερα, ύστερα από διετή θητεία ως πυροσβέστης, ο Terry απασχολείται σε ένα πρόγραμμα υποστήριξης παιδιών πληγέντων από τη φωτιά. Μάλιστα, ελπίζει πως σύντομα θα είναι σε θέση να ιδρύσει ένα δικό του “καταφύγιο” στήριξης πυροπαθών

“Ξέρω ότι θα χρειαστεί πολύ δουλειά αλλά θα τα καταφέρω. Θέλω να βοηθήσω όλους τους ανθρώπους που έχουν υποφέρει όπως εγώ. Και είμαι αποφασισμένος να το κάνω!”

Η ιστορία του Terry μας αποδεικνύει πως ο άνθρωπος κρύβει μέσα του μεγάλη δύναμη. Αν έχει το σθένος να τη χρησιμοποιήσει, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο του για μια όμορφη ζωή. Ο Terry παρά τα μεγάλα του προβλήματα τα κατάφερε. Μπράβο του!

Loading...
  • europalso

    ideascentral