Μαθητής έγραψε 100 φορές «#Blacklivesmatter» σε αίτηση για το Στάνφορντ και έγινε δεκτός

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔08/04/2017 - 01:20 | Author: Newsroom

Όταν ο Ziad Ahmed ρωτήθηκε στην αίτηση που έκανε για το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ «Τι έχει σημασία για εσένα, και γιατί;», η απάντηση που έδωσε ήταν εντελώς ξεκάθαρη- έγραψε μόνο τη φράση «#BlackLivesMatter», επαναλαμβάνοντάς την 100 φορές.

Στόχος του να υπογραμμίσει την υπερβολική χρήση αστυνομικής δύναμης που έχει ως αποτέλεσμα τις δυσανάλογες στον αριθμό δολοφονίες μαύρων ανδρών και γυναικών.

«Όποιος έλαβε την αίτησή σου εμπνεύστηκε από το πάθος, την προσήλωση, τα κατορθώματα και την καρδιά σου», απάντησε το πανεπιστήμιο, που έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη δεκτή την αίτηση του Ziad. «Θα φέρεις κάτι αυθεντικό και μοναδικό στο Στάνφορντ- ένα μέρος που μπορείς να μάθεις, να αναπτυχθείς και να διαπρέψεις», προσθέτουν.

Όπως ήταν φυσικό, ο νεαρός μαθητής έμεινε άναυδος όχι μόνο με την επιστολή αποδοχής του αλλά και τα σχόλια που την συνόδευαν. «Δεν πίστευα με τίποτα πως θα με δέχονταν, αλλά είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικό να διαπιστώνω πως είδαν τον αμεταμέλητο ακτιβισμό μου ως προσόν παρά ως εμπόδιο», σχολίασε ο ίδιος.

Ο μαθητής, που έχει καταγωγή από το Μπαγκλαντές και τις ΗΠΑ, έχει έντονη ακτιβιστική δράση αφού έχει ήδη συμμετάσχει σε ένα δείπνο στον Λευκό Οίκο στο πλαίσιο μιας γιορτής για το Ραμαζάνι, ενώ εργάστηκε και ως ασκούμενος στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

«Για μένα, το να είσαι Μουσουλμάνος σημαίνει να είσαι και σύμμαχος του αντιρατσιστικού κινήματος Black Lives Matter, και ειλικρινά δεν μπορώ να το φανταστώ διαφορετικά. Επίσης, είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως περίπου το 1/3- 1/4 της μουσουλμανικής κοινότητας στην Αμερική είναι μαύροι. Με το να διαχωρίσουμε τη δικαιοσύνη για τους Μουσουλμάνους από εκείνη για την κοινότητα των μαύρων είναι σαν να σβήνουμε τις αλήθειες της πλειοψηφίας στην κοινωνία μας», σχολίασε ο 18χρονος Ziad.

Ο ίδιος μάχεται επίσης ενεργά τα φυλετικά στερεότυπα και έχει ιδρύσει στο πλαίσιο αυτό και έναν οργανισμό νεολαίας με όνομα «Redefy», ενώ είναι συνιδρυτής και της συμβουλευτικής νέων «JÜV Consulting». Το 2015, είχε μιλήσει στο TedxTalk του Παναμά για το πώς είναι αν είσαι Μουσουλμάνος έφηβος στις ΗΠΑ.

Για την ιστορία, ο Ziad έχει γίνει επίσης δεκτός στα Πανεπιστήμια Γέιλ και Πρίνστον χωρίς να κάνει κάτι ανάλογο, άρα έχει και προσόντα και μέχρι την 1η Μαΐου καλείται να αποφασίσει σε ποιο θα φοιτήσει τελικά.

Loading...
  • europalso

    ideascentral