Λαθρέμπορος αιχμαλώτισε 21 σπάνιους παπαγάλους μέσα σε πλαστικά μπουκάλια (εικόνες)

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔06/05/2015 - 22:38 | Author: Newsroom

Οι αστυνομικές αρχές της Ινδονησίας εντόπισαν έναν αδίστακτο λαθρέμπορο, ο οποίος είχε στις αποσκευές του 21 παπαγάλους υπό εξαφάνιση, «πακεταρισμένους» μέσα σε πλαστικά μπουκάλια από νερό.


Το θέαμα ενός φυλακισμένου ζώου μέσα σε ένα μπουκάλι που μόλις το χωράει είναι από μόνο του φρικιαστικό. Αν αναλογιστούμε όμως το γεγονός ότι το συγκεκριμένο είδους παπαγάλων απειλείται με εξαφάνιση, αφού υπάρχουν μόλις 7.000 σε όλον τον πλανήτη, τότε καταλαβαίνουμε πως η πράξη του 37χρονου που συνελήφθη, είναι το λιγότερο κακουργηματική.
Ο 37χρονος εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές όταν αποβιβάστηκε από το επιβατηγό πλοίο στη Σουραμπάγια της Ιάβας. Στις αποσκευές του βρέθηκαν 21 παπαγάλοι τύπου κακατούα με κίτρινο λοφίο, παγιδευμένοι μέσα σε μπουκάλια από νερό έτσι ώστε να μην μπορούν να φτερουγίσουν.
Ο λαθρέμπορος, το όνομα του οποίου ακόμα δεν έχει διαρρεύσει από την αστυνομία, δήλωσε άγνοια για το περιεχόμενο των αποσκευών του, τονίζοντας πως ο ίδιος θέλησε να μεταφέρει μόνο δύο παπαγάλους μαζί του. Η υπόθεση εξετάζεται, ενώ αν ο 37χρονος αποδειχθεί ένοχος για λαθρεμπορία μπορεί να δεχτεί έως και πέντε χρόνια φυλάκιση.
Οι παπαγάλοι που βρέθηκαν στην βαλίτσα του μεταφέρθηκαν σε φιλοζωικό οργανισμό της Ινδονησίας, ενώ αν δεν είχαν εντοπιστεί από τις αστυνομικές αρχές πιθανότατα θα είχαν πουληθεί στην μαύρη αγορά, με την τιμή τους να ξεπερνά τα 900 ευρώ.
alt
alt
alt
alt
alt
defencenet.gr
Loading...
  • europalso

    ideascentral