Η παράξενη εφεύρεση για παιδιά που έκανε πλούσια μια μητέρα

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔26/04/2016 - 16:56 | Author: Newsroom

Όταν η Jennifer Holland πήγαινε μία συνηθισμένη επίσκεψη το 15 μηνών παιδί της στο γιατρό, δεν φανταζόταν ότι κάπως έτσι θα ξεκινήσει η επιχείρησή της που θα την κάνει πλούσια.


Όταν κάθε λίγο το αγοράκι της διπλωνόταν στην αγκαλιά της σε μια προσπάθεια του γιατρού να εξετάσει το λαιμό του με το ειδικό ξυλάκι και το φακό, η ίδια σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να φτιάξει ένα εργαλείο που να κάνει πιο εύκολη αυτή την εξέταση. Πλέον η Holland κερδίζει πολλά χρήματα από την εφεύρεσή της που ονομάζεται Throat Scope. Πρόκειται για μια συσκευή που συνδυάζει το εργαλείο μιας χρήσης για το λαιμό με ένα φακό. Έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει το ξύλινο εργαλείο και το φακό που κρατούσε απασχολημένα και τα δύο χέρια του γιατρού.
Παρά το γεγονός ότι δεν είχε καμία σχέση με την ιατρική ή τη φαρμακευτική, η 33χρονη η οποία ζει στην Αυστραλία και παλιότερα εργαζόταν ως λογίστρια, έκανε μια έρευνα στο διαδίκτυο η οποία την οδήγησε στη δημιουργία ενός πρωτότυπου εργαλείου και στη συνέχεια του Throat Scope.
«Το πρώτο εργαλείο ήταν ένα κομμάτι από πολυανθρακικό πλαστικό που βρήκα στο σπίτι και ένα φακό LED. Κατάλαβα ότι το φως μπορεί να περνάει μέσω του πλαστικού κι ότι εγώ θα μπορούσα να παράγω ένα προϊόν που θα ήταν πολύ ανταγωνιστικό στην τιμή σε σχέση με το ξύλινο εργαλείο», είπε η ίδια και πρόσθεσε ότι με αυτό οι γιατροί θα μπορούσαν να έχουν το ένα χέρι τους ελεύθερο για να κρατήσουν ένα τυχόν ανήσυχο παιδί.
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν το Throat Scope, ένας φακός με μια αναλώσιμη πλαστική συσκευή που τοποθετείται μέσα στο στόμα. Το 2014 παρουσίασε για πρώτη φορά το εργαλείο στην τηλεόραση και σιγά-σιγά έχοντας δημιουργήσει μια ομάδα άρχισε να το πουλάει. Το προϊόν κοστίζει περίπου 50 λεπτά του ευρώ και πρόσφατα έκλεισε μια συμφωνία με έναν ιατρικό διανομέα από την Ιταλία που θα προωθήσει το προϊόν σε 140 διαφορετικές χώρες με τη χρήση του να επεκτείνεται και στον οδοντιατρικό κλάδο. Το προϊόν έχει επίσης ήδη ξεκινήσει να πωλείται στον Καναδά και είναι διαθέσιμο σε φαρμακεία στην Αυστραλία.
Η επιχείρησή της υπολογίζεται ότι κοστίζει κάποια εκατομμύρια δολάρια και η ίδια υποστηρίζει ότι το να είναι μητέρα, τής έδωσε όλα τα εφόδια και τις δεξιότητες για να φτιάξει αυτή την κερδοφόρα επιχείρηση.
efeyresi5 newsbeast.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral