Γιορτή της μητέρας χωρίς εσένα μαμά…

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔10/05/2015 - 18:33 | Author: Newsroom

Αγαπητή μαμά,
Αυτή θα είναι η δεύτερη γιορτή της μητέρας που θα περάσω χωρίς εσένα. Όλα τ” άλλα παιδιά στο σχολείο, έφτιαξαν κάρτες για τη μητέρα τους αυτή τη βδομάδα αλλά εγώ έφτιαξα μια για την γιαγιά – μια μεγάλη κίτρινη με χρωματιστά φτερά πάνω.

Ήταν τόσο χαρούμενη όταν της την έδωσα αλλά ξέρω ότι λυπάται που δεν είσαι εδώ μαζί της σήμερα.
Θα περάσω την ημέρα με τον μπαμπά, τον παππού και τον θείο Αντώνη. Είναι όλοι τόσο περήφανοι για “μένα: Η γιαγιά επειδή είμαι πάντα καλό παιδί (όχι πάντα) ο μπαμπάς επειδή είμαστε οι καλύτεροι φίλοι, ο παππούς επειδή τον κάνω να γελά και του θυμίζω εσένα και ο θείος επειδή διασκεδάζουμε. Τι να κάνουμε; Κάποιος πρέπει να το κάνει τώρα που δεν είσαι εσύ εδώ….
Ο μπαμπάς με πήγε βόλτα με το ποδήλατό μου. Είπε ότι είχε κάτι που ήθελε να μου δείξει. Περάσαμε πάνω από μια πραγματικά μεγάλη γέφυρα και περνούσαν αυτοκίνητα από κάτω της, που πηγαίνανε πολύ γρήγορα. Όταν φτάσαμε στην άλλη πλευρά είδα τη μεγαλύτερη ράμπα που έχω δει ποτέ – ήταν τόσο ωραία! Είπα στον μπαμπά ότι μου άρεσε πάρα πολύ. Όταν κατεβήκαμε, βρήκα ένα ρυάκι και πέταξα μερικές πέτρες. Έπειτα κάναμε αγώνα με τον μπαμπά σ” ένα μακρύ δρόμο και φτάσαμε σε ένα νεκροταφείο που βρήκα ένα σκουλήκι. Ήθελα να το φροντίσω, γιατί ήταν μόνο του, έτσι βρήκα ένα ωραίο φύλλο και το βάλαμε πάνω του για να έχει κάπου να ζήσει. Μου αρέσουν τα σκουλήκια. Όμως δεν μου αρέσουν οι αράχνες μαμά. Βρήκα μια στην κουζίνα χθες και ο μπαμπάς μου είπε ότι έκανα όπως εσύ. Ήταν τόσο τρομακτικό, αλλά ο μπαμπάς απλά την έπιασε και την άφησε στον κήπο. Του είπα να την πατήσει, αλλά δεν ήθελε.
Αφού είπαμε αντίο στον κύριο σκουλήκι, ο μπαμπάς με πήγε να δω την πέτρα σου. «Πολύ όμορφα λουλούδια,» είπα στον μπαμπά και εκείνος μου τα έδωσε για να σου τ” αφήσω.
Παρατήρησα πολλά πράγματα εκεί που πήγαμε να δούμε την πέτρα σου: Πολλά λουλούδια, μια κεραμική γάτα, κάποια λούτρινα αρκουδάκια, ακόμη και ένα παιχνίδι που έμοιαζε με τον Αγ.Βασίλη. Ο μπαμπάς είπε ότι δεν έπρεπε να τ” αγγίξω.
Πριν φύγουμε, ο μπαμπάς με πήρε αγκαλιά και μου είπε γιατί ήμασταν εκεί. «Εδώ ερχόμαστε για να θυμόμαστε τη μαμά,» είπε. Τότε είπαμε και οι δύο μας ότι σ” αγαπάμε και ότι θα ξανάρθουμε σύντομα. Δεν είμαι σίγουρη γιατί, αλλά ένιωσα σαν να ήθελα να δώσω μια μεγάλη αγκαλιά στο μπαμπά , γι “αυτό τον αγκάλιασα σφιχτά και τον φίλησα. Του είπα ότι τον αγαπούσα, πάρα πολύ.
Επίσης, ζωγράφισα αυτήν την εικόνα για “σένα χθες. Δεν τη φέραμε μαζί μας, γιατί το χαρτί χαλάει όταν βρέχει, έτσι θα την κρατήσω στο σπίτι σε ένα κουτί που έχω. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορώ να θυμηθώ τι κάναμε για την Γιορτή της Μητέρας, όταν ήμουν 6 χρονών. Έτσι μου είπε ο μπαμπάς.
Σ” αγαπώ μαμά. Σου μιλάω κάθε μέρα και μου λείπεις πολύ.
Θα σου φέρω ξανά λουλούδια σύντομα.
Με αγάπη,
Δήμητρα
singleparent.gr
Loading...
  • europalso

    ideascentral