Γιατί το παιδικό βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του παιδιού;

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔04/01/2016 - 20:19 | Author: Newsroom

Το παιδικό βιβλίο είναι απαραίτητο στη ζωή κάθε παιδιού. Σκοπός του άρθρου είναι να εμπνεύσει τα παιδιά με αγάπη για το βιβλίο και να αφυπνίσει τους μεγάλους.

Τι μπορεί να προσφέρει λοιπόν η ανάγνωση βιβλίων;
1. Πλούσιο λεξιλόγιο. Σχεδόν το 80% του παιδικού εγκεφάλου σχηματίζεται πριν τα 5 χρόνια. Δοκίμασε να πεις μια λέξη μπροστά τους και θα δεις ότι όχι μόνο θα την επαναλάβουν, αλλά θα την εντάξουν και σωστά στην πρότασή τους. Το διάβασμα θα τα φέρει σε επαφή με λέξεις που πιθανόν να μην άκουγαν σε μια καθημερινή κουβέντα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους και να χειρίζονται με μεγαλύτερη ευκολία τη γλώσσα.
2. Αγάπη για το διάβασμα. Αν θέλεις να ηρεμήσεις και να χαλαρώσεις το παιδάκι σου, δοκίμασε να του διαβάσεις ένα βιβλίο. Το πιθανότερο είναι πως θα σταματήσει την γκρίνια, θα σε πλησιάσει και θα αρχίσει να σε παρακολουθεί. Όταν τελειώσει η ιστορία, ίσως σου ζητήσει να του διαβάσεις και άλλη ιστορία
3. Προετοιμασία για το σχολείο. Φαίνεται πως τα παιδιά, των οποίων οι γονείς τους, διάβαζαν βιβλία από πολύ μικρή ηλικία έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουν καλές σχολικές επιδόσεις. Αυτό συμβαίνει, γιατί έχουν συνδυάσει το διάβασμα ενός βιβλίου με ώρα χαλάρωσης και ψυχαγωγίας και όχι αναγκαστικού διαβάσματος των μαθημάτων του. Το διάβασμα άλλωστε, ακονίζει τη μνήμη τους, τα κρατά σε εγρήγορση και τους εξάπτει την περιέργεια.
4. Αντιμετώπιση καταστάσεων. Τα παιδιά μπορούν να μάθουν να αντιμετωπίζουν το στρες, αλλά και διάφορες καταστάσεις από τα βιβλία. Άλλωστε, υπάρχουν ιστοριούλες για σχεδόν κάθε θέμα. Τα βιβλία θα γίνουν έτσι, ο καλύτερος σύμμαχός σου στην προσπάθεια να τους εξηγήσεις σοβαρά ζητήματα με τον πλέον ευχάριστο τρόπο.
Συμβουλή: Βρες βιβλία με θέματα που ξέρεις ότι ενδιαφέρουν το παιδί σου και θα δεις πως δεν θα αργήσει να αγαπήσει το διάβασμα.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral