Γιατί οι γυναίκες εγκαταλείπουν το γάμο τους

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/01/2015 - 22:42 | Author: Newsroom

Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας Μπορεί να κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τον γάμο τους αλλά από ότι φαίνεται είναι οι πρώτες που δεν διστάζουν να ζητήσουν…

από το έτερο ήμισυ διαζύγιο.
Έτσι το αδύναμο κατά τα άλλα φύλο για να σώσουν τον γάμο της επισκέπτεται οικογενειακούς συμβούλους, μελετά σχετικά βιβλία και άρθρα στα περιοδικά αλλά είναι περισσότερο πρόθυμες να εγκαταλείψουν την οικογενειακή στέγη ζητώντας πρώτες διαζύγιο.
Μελέτη που πραγματοποίησε ο ψυχολόγος Willard Harley και συγγραφέας του best seller His Needs, Her Needs: Building An Affair-proof Marriage όταν φτάνουν στο ιατρείο τουγια βοήθεια και εκείνος τις ρωτάει για ποιο λόγο θέλουν να εγκαταλείψουν την συζυγική εστία εκείνες προβάλλουν εννιά λόγους.

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι λόγοι;

«Νιώθω μόνη και παραμελημένη»
«Ο άντρας μου δεν είναι πλέον φίλος μου»
«Η μόνη στιγμή που με προσέχει, είναι όταν θέλει σεξ»
«Ποτέ δεν είναι δίπλα μου και κυρίως όταν τον χρειάζομαι»
«Όταν με πληγώνει δεν ζητάει ποτέ συγγνώμη»
«Ζει την ζωή του σαν να μην είναι παντρεμένος, σπάνια με προσέχει»
«Ζούμε στο ίδιο σπίτι αλλά στην ουσία ο καθένας ζει τη ζωή του»
«Δεν τον αναγνωρίζω πια, νομίζω ότι παντρεύτηκα ένα ξένο»

«Δεν ενδιαφέρεται για ό,τι κι αν κάνω». Στο σημείο αυτό ο δόκτορ Χάρλει αναφέρει ότι αντίστοιχα και οι άντρες παραπονιούνται κάπως έτσι: « κάνουν τα πάντα για να υποστηρίξουν οικονομικά το σπίτι κάνοπυν τα πάντα για τα παιδικά αλλά αυτή δε φαίνεται να το καταλαβαίνει, συνεχώς με κατακρίνει και όταν γκρινιάζει προσπαθώ απλά να την αγνοώ».

Η πιο συνηθισμένη αιτία διαζυγίου είναι η «συναισθηματική κακοποίηση». Αλλά ο πρώτος και πραγματικός λόγος, σύμφωνα με τον δόκτορα Χάρλει είναι ότι ενώ ο άνδρας είναι τόσο διαφορετικός από τη φύση του από τη γυναίκα αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό από το ζευγάρι. Και ο δεύτερος ότι το ζευγάρι αδυνατεί να «επικοινωνήσει» τις αληθινές του σκέψεις και τα πραγματικά του συναισθήματα.

σχέση =σπίτι με πολλά «δωμάτια»

Αν παρομοιάζαμε τη ζωή μας λέει ο δόκτωρ Χάρλει μ’ ένα σπίτι όπου υπάρχουν πολλά δωμάτια σε ποιο από όλα θα συναντούσαμε πραγματικά τον σύντροφό μας; Είναι πολύ σκληρό για μία γυναίκα όταν είναι απών απ’ όλη τη ζωή ενός άντρα να την συναντά μόνο στην κρεβατοκάμαρα.
Όπως εξίσου σκληρό είναι για έναν άντρα να βρίσκεται σε όλα τα δωμάτια εκτός της κρεβατοκάμαρας.

υπάρχει λύση

Πάντως ο δόκτωρ Χάρλει επισημαίνει ότι είναι σημαντικό είναι να συζητάμε την κάθε μας απόφαση. Όπως επίσης σημαντικό είναι να αποφεύγουμε κακές συνήθειες που προκαλούν αναστάτωση στη σχέση μας και να προγραμματίζουμε το χρόνο μας έτσι που να βρισκόμαστε ποιοτικά καθημερινά.

Loading...
  • europalso

    ideascentral