Πανεύκολα και νόστιμα!
Υλικά…
2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές ροδέλες – Πλένετε/ξεπλένετε, στραγγίζετε τις πατάτες, και τις σκουπίζετε.
1 πρέζα αποξηραμένο θυμάρι ή ρίγανη
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)

Διασικασία
Στρώστε τις ρολέδες τα πατατάκια σε ένα ταψί (αντικολλητικό). Ραντίστε τις πατάτες με ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι. Προσθέστε αν θέλετε θυμάρι ή ρίγανη και ψήστε τα για 20 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200° C.

Μόλις ψηθούν γυρίστε τις πατατούλες από την άλλη μεριά. Ψήστε για άλλα 10 λεπτά και οι πατατούλες σας είναι έτοιμες, υγιεινές, γευστικές και πάνω απ΄όλα σπιτικές!

Τips
– Μουσκέψτε τις φέτες πατάτας σε ένα μπολ με κρύο νερό για μερικά λεπτά για να απομακρυνθεί η περίσσεια του αμύλου. Αυτό θα βοηθήσει να γίνουν οι πατατούλες πιο τραγανές.

– Μη διστάσετε να αλλάξετε τα μπαχαρικά ή καρυκεύματα. Δοκιμάστε Πιπέρι καγιέν, σκόρδο σε σκόνη, ή δεντρολίβανο. Κάθε φορά θα έχετε και μια διαφορετική γεύση.