Έτσι είναι να ζεις στην πιο κρύα πόλη στον κόσμο

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔17/01/2015 - 18:41 | Author: Newsroom

Μπορεί να νιώθετε πως ζείτε στη πιο κρύα πόλη στον κόσμο (!) αλλά η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Η πόλη Oymyakon στη Ρωσία είναι η πιο κρύα πόλη στον κόσμο με θερμοκρασίες που δεν έχετε ζήσει ποτέ στη μέχρι τώρα ζωή σας.

Πρόκειται για μία πολύ μικρή πόλη 500 κατοίκων όπου η θερμοκρασία τον Ιανουάριο είναι συνήθως γύρω στους -47 βαθμούς Κελσίου. Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη πόλη έχει παρατηρηθεί η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ σε κατοικημένη περιοχή (-67,7 βαθμοί Κελσίου) στις 6 Φεβρουαρίου του 1933. Δείτε πώς είναι η ζωή στη συγκεκριμένη πόλη και νιώστε το κρύο να διαπερνάει το κορμί σας και μόνο διαβάζοντας τα παρακάτω..

Δεν ανησυχεί κανείς για τα λαχανικά του

Μιας και το κρύο είναι τόσο τσουχτερό, όπως είναι λογικό δεν μπορεί να φυτρώσει τίποτα σε μία πόλη όπου οι θερμοκρασίες είναι τόσο χαμηλές. Αυτό σημαίνει πως οι κάτοικοί της τρώνε κυρίως κρέας (τάρανδο και άλογο) και ψάρια.

Δεν υπάρχουν υπαίθρια υπόστεγα για τα αυτοκίνητα

Οι κινητήρες των αυτοκινήτων παγώνουν σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες πράγμα που όπως καταλαβαίνετε σημαίνει πως τα αυτοκίνητα φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένα, θερμαινόμενα γκαράζ. Όποιος, μάλιστα, έχει σκοπό να πάει κάπου με το αυτοκίνητο θα πρέπει να αφήσει ανοιχτή τη μηχανή του για όση ώρα δεν το κινεί προκειμένου να μην παγώσει ο κινητήρας του.

Τα παιδιά πηγαίνουν πάντα σχολείο

Σε αντίθεση με τη χώρα μας που αν πέσει μία νυφάδα χιονιού κλείνουν όλα τα σχολεία της χώρας, στην πόλη Oymyakon θα πρέπει η θερμοκρασία να πέσει κάτω από τους -52 βαθμούς Κελσίου για να μην πάνε τα παιδιά στο σχολείο.

Είναι μία ολόκληρη διαδικασία το να πάει κανείς στην τουαλέτα

Πώς θα σου φαινόταν να έπρεπε να βγεις έξω από το σπίτι σου για να πάς στην τουαλέτα ενώ η θερμοκρασία εκτός σπιτιού θα ήταν -52 βαθμοί Κελσίου; Λόγω του ότι είναι αδύνατον να τοποθετηθούν σωλήνες στο μόνιμα παγωμένο έδαφος, τα σπίτια στην πόλη Oymyakon έχουν εξωτερικές τουαλέτες.

Οι κάτοικοι πίνουν πολύ τσάι

Τι κάνουν οι κάτοικοι ζώντας σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες και μάλιστα όταν ο ήλιος ανατέλει στις 11:15 το πρωί και δύει στις 3:45 το απόγευμα; Πίνουν όσο περισσότερο “ρώσικο τσάι” μπορούν πράγμα που σημαίνει πως πίνουν βότκα!

Loading...
  • europalso

    ideascentral