Έρευνα: Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο τραγούδι για ατύχημα

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔28/12/2017 - 10:39 | Author: Newsroom

Τη λίστα με τα πιο επικίνδυνα τραγούδια για..τρακάρισμα δημιούργησε η εταιρεία confused.com, ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία αξιολόγησης ασφαλιστικών εταιρειών στη Μεγάλη Βρετανία.

Η εταιρεία μελέτησε τα 40 τοπ τραγούδια στο spotify και «μέτρησε» το ρυθμό και την έντασή τους. Δηλαδή, όσο πιο φασαριόζικο είναι το τραγούδι τόσο περισσότερο αποσπά την προσοχή του οδηγού και αυξάνει τον κίνδυνο για ατύχημα.

Το πιο επικίνδυνο τραγούδι του 2017 ήταν του Stromzy και ο τίτλος του είναι “big for your boots”. Με δύο τραγούδια μέσα στα δέκα πιο επικίνδυνα για να τρακάρετε βρέθηκε ο Ed Sheeran αλλά με μεγάλη διαφορά από το πρώτο.

Για να καταλάβει κανείς το τραγούδι του Stromzy μετρήθηκε με 175 μπιτς το λεπτό και ρυθμό έντασης 0,9 με ανώτερο το 1, ενώ το τραγούδι του Sheeran, “Castle on the hill”, είχε 100 μπιτς το λεπτό με ρυθμό έντασης 0,88.

Στην ίδια έρευνα μάλιστα υπάρχουν και τα είδη μουσικής που προσφέρουν ασφαλή και όχι, τραγούδια. Όπως ήταν αναμενόμενο η μέταλ μουσική δεν έχει κανένα τραγούδι στη λίστα με τα ασφαλή, οπότε αν προτιμάτε αυτό το είδος στο αυτοκίνητο έχει σοβαρό πρόβλημα. Μπορείτε όμως άφοβα να ακούτε “Bohemian Rhapsody”, “Nights in white satin”, “Dust in the wind” και άλλα κλασσικά ροκ που είναι στις λίστες με τα ασφαλή τραγούδια.

Loading...
  • europalso

    ideascentral