Εξυπνη λάμπα βλέπει τους διαρρήκτες και τους βιντεοσκοπεί (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔10/01/2015 - 14:19 | Author: Newsroom

To Ιντερνετ των Πραγμάτων κατακτά το οικιακό περιβάλλον και μη παραδοσιακά διασυνδεδεμένες συσκευές και εξαρτήματα αρχίζουν να μιλάνε μεταξύ τους, υπακούοντας στις εντολές μας από μακριά,

μέσω εφαρμογών σε smartphones, tablets ή υπολογιστές και σύντομα σε έξυπνα ρολόγια και άλλα αξεσουάρ που θα μπορούν να φορεθούν -τα λεγόμενα wearables.

Οι λαμπτήρες είναι ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά εξαρτήματα που δικτυώθηκαν και απέκτησαν έξυπνες λειτουργίες. Ηδη στην αγορά υπάρχουν λάμπες που συνδέονται μέσω WiFi, μπορούν να ελεγχθούν από φορητές συσκευές -ακόμα και όταν είμαστε εκτός σπιτιού, να ακολουθήσουν σενάρια φωτισμού και να δώσουν ένα διαφορετικό χρώμα σε κάθε χώρο.

Πρόσφατα η κινεζική Sengled, με έδρα τη Σαγκάη και προσανατολισμό στις λύσεις έξυπνου φωτισμού, παρουσίασε μια λάμπα η οποία ενσωματώνει κάμερα, μικρόφωνο και ηχείο, έχει
αισθητήρα κίνησης και υποστηρίζει λειτουργία αναγνώρισης προσώπου. Η Snap είναι η νεότερη προσθήκη στη σειρά προϊόντων της Sengled.

Ετσι, μπορεί να ανιχνεύσει κάποιον απρόσκλητο επισκέπτη, καταγράφοντας τις κινήσεις του στον χώρο. Παράλληλα, είναι σχεδόν απίθανο κάποιος με υποψιασμένος να αντιληφθεί ότι μια λάμπα κρύβει και κάμερα, με όλες τις σχετικές λειτουργίες, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες εντοπισμού της.

Η σειρά έξυπνων-διασυνδεδεμένων LED λαμπτήρων της κινεζικής εταιρείας περιλαμβάνει προϊόντα που ενσωματώνουν Bluetooth ηχεία (από τη JBL) και λειτουργούν ως WiFi αναμεταδότες, επεκτείνοντας την εμβέλεια του ασύρματου δικτύου. Ολες ακολουθούν τις εντολές μας μέσω εφαρμογής για smartphone ή tablet, σε Android και iOS περιβάλλον.

Ο λαμπτήρας Snap, με την κάμερα και τη δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου, θα βγει στην
αμερικανική αγορά στα 199 δολάρια.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...


  • europalso

    ideascentral