Εκπληκτικές εικόνες από την “παλίρροια του αιώνα” στη Γαλλία

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔23/03/2015 - 18:13 | Author: Newsroom

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν σήμερα στις ακτές της δυτικής Γαλλίας για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του θεαματικού φαινομένου της “παλίρροιας του αιώνα”

που παρατηρείται κάθε 18 χρόνια περίπου.
Το Μον Σεν Μισέλ, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO , ξανάγινε νησί δύο φορές σήμερα, κατά την πρωινή και κατά τη βραδινή πλημμυρίδα, στις 20.07 (τοπική ώρα).
alt

Στο αποκορύφωμα της πλημμυρίδας η στάθμη της θάλασσας στη Γαλλία φθάνει τα 14 μέτρα.
Κατά την άμπωτη, η θάλασσα αποτραβιέται μέχρι τον ορίζοντα, ενώ στην πλημμυρίδα επανέρχεται με την ταχύτητα “αλόγου που καλπάζει”.

alt

alt

alt

Οι τοπικές αρχές επαναλάμβαναν τις τελευταίες ημέρες τις προειδοποιήσεις, κυρίως προς τους ψαράδες που θα έσπευσαν να μαζέψουν όστρακα κατά την άμπωτη.

alt

Ένας 70χρονος ψαράς που πεζός απομακρύνθηκε κατά την άμπωτη πνίγηκε σήμερα σε παραλία της νοτιο-δυτικής Γαλλίας.

alt

Το φαινόμενο της “παλίρροιας του αιώνα” , ενισχυμένο φέτος από τη χθεσινή έκλειψη του ηλίου, θα είναι επίσης ορατό στον κόλπο του Φάντι, στον Καναδά, όπου η στάθμη θα ανέλθει σε 16 μέτρα, στην ανατολική ακτή της Γης του Πυρός, στη βόρεια ακτή της Αυστραλίας και στο κανάλι του Μπρίστολ στη Βρετανία.

alt
alt

Η προηγούμενη “παλίρροια του αιώνα” είχε δημιουργηθεί στις 10 Μαρτίου 1997, ενώ η επόμενη αναμένεται στις 3 Μαρτίου 2033.

defencenet.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral