Δουλεύουμε καλύτερα στο σπίτι από ότι στο γραφείο;

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔16/10/2015 - 21:57 | Author: Newsroom

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας FlexJobs το 76% των 2.600 ερωτηθέντων «εξομολογήθηκαν» πως τα «σημαντικά» κομμάτια…
της δουλειάς γίνονται οπουδήποτε έκτος γραφείου.

Η 4th Annual Super Survey, ζήτησε απ’ τους συμμετέχοντες να επιλέξουν «την τοποθεσία της επιλογής τους η οποία είναι πιο παραγωγική για να κάνουν τα projects τους», με το 50% να επιλέγει το σπίτι και το 12% εξωτερικούς χώρους όπως καφέ, βιβλιοθήκες ή συνεργατικούς χώρους.

Το 14% απ’ το εναπομείναν 38% επέλεξε το γραφείο, αλλά υπό την προϋπόθεση πως αυτά τα projects γίνονται εκτός ωραρίου και μόνο το 24% του συνόλου των ερωτηθέντων είπε πως το γραφείο (εν ώρα εργασίας) είναι ο κατάλληλος χώρος για να εκτελούν σημαντικές αρμοδιότητες.

Δεδομένου ότι το γραφείο είναι ο χώρος στον οποίο θεωρητικά οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εκτελούν τα καθήκοντα τους και να ολοκληρώνουν τις εργασίες τους, προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι τόσο μεγάλο ποσοστό εργαζομένων επιλέγει να κάνει τις «σημαντικές δουλειές» εκτός γραφείου. Ο βασικός λόγος όπως είπαν οι περισσότεροι στο FlexJobs είναι η ανάγκη για ένα περιβάλλον χωρίς περισπασμούς.

Το 76% είπαν ότι είχαν λιγότερες διακοπές από τους συναδέλφους τους
Το 74% είχαν λιγότερους περισπασμούς
Το 71% αναφέρθηκαν στις πολιτικές του γραφείου
Το 68% είχαν λιγότερο άγχος
Το 65% ότι είχαν ένα πιο άνετο περιβάλλον γραφείου στο σπίτι

Η υγεία, η οικογένεια, το άγχος και τα οφέλη που σχετίζονται με την παραγωγικότητα της ευέλικτης εργασιακής ζωής οδηγούν επίσης τα άτομα να προτιμούν να εργάζονται απ’ το σπίτι παρά απ’ το γραφείο.
Πηγή

Loading...
  • europalso

    ideascentral