Δείτε τις πιο αστείες στρατιωτικές στολές του κόσμου

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔05/03/2015 - 22:00 | Author: Newsroom

Παραδοσιακές στολές που μπορεί να γεμίζουν περηφάνια όσους τις φορούν αλλά και τους πολίτες των χωρών, καθώς είναι συνυφασμένες με την ιστορία τους, μπορεί να φαίνονται παράξενες για άλλους λαούς.

Οι επίσημες και παραδοσιακές στολές μερικών κρατών θυμίζουν την αίγλη των περασμένων εποχών που αυτοί οι στρατοί κυρίευαν τον κόσμο. Στολές γεμάτες χρώματα, παράξενα υφάσματα που σε κάνουν να απορείς για την αποτελεσματικότητα όσων τα φορούσαν. Την ίδια στιγμή, οι περισσότερες στολές θυμίζουν κλόουν και ζογκλέρ παρά στρατιωτικούς.

1. Ελβετική φρουρά

Η Ελβετική φρουρά υπηρετεί κυρίως στο Βατικανό, όσο παράξενο και αν ακούγεται συναντά κάποιος περισσότερα μέλη της Ελβετικής φρουράς στο Βατικανό παρά στα Ελβετικά ανάκτορα, αυτό είναι κατάλοιπο των βασιλείων του παρελθόντος. Τα μέλη της πρέπει να είναι άνδρες και να γνωρίζουν ιταλικά.

alt

alt

2. Η Μεξικανική φρουρά

alt

Πρόκειται μάλλον για το τελευταίο τρομακτικό θέαμα που αντίκρισαν οι Αζτέκοι. Εκατοντάδες στρατιώτες φορούσαν τις συγκεκριμένες στολές που περισσότερο θυμίζουν ζογκλέρ παρά στρατιώτες.

3. Αγγλική φρουρά

alt

Πρόκειται για την απλή-καθημερινή στολή των Beefeaters, της αγγλικής φρουράς. Σε αυτή τη περίπτωση πρόκειται για φρουρό της Αγγλικανικής εκκλησίας.

4. Αγγλικός στρατός

alt

Είναι η η επίσημη στολή της Φρουράς, την οποία οι Beefeaters φοράνε μόνο σε επίσημες εκδηλώσεις, ή όταν επισκέπτεται τον Πύργο ο/η Μονάρχης. Πάντως, όποιος σκέφτηκε και σχεδίασε τις συγκεκριμένες στολές, μάλλον θα ήθελε να κάνει καψώνι στους στρατιώτες που τις φορούσαν ή και να τους εκδικηθεί.

5. Οι Έλληνες τσολιάδες

alt

alt

Κοιτώντας τις στρατιωτικές στολές δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός τους Έλληνες τσολιάδες και την ακαταλληλότητα των στολών τους. Είναι ωραίο να κρατάς μια επαφή με τη ιστορία και το παρελθόν, αλλά σίγουρα όλοι θα έχετε αναρωτηθεί πως μπορούσαν και πολεμούσαν με τη φουστανέλα και τα τσαρούχια;

6. Ινδική φρουρά

alt

alt

Στην Ινδία η παραδοσιακή στρατιωτική στολή θυμίζει εξαγριωμένο παγόνι και αυτό χάρη στα παράξενα καπέλα που φορούν τα μέλη της στρατιωτικής φρουράς. Κατά τα άλλα οι στολές είναι αρκετά απλές σε σύγκριση με όσες έχουμε ήδη αναφέρει.

7. Ινδική φρουρά

alt

Φαίνεται πως η Ινδία έχει τις πιο ευφάνταστες στρατιωτικές στολές σε σύγκριση με όλες τις χώρες, αφού ο πολιτισμός της που εμπνέεται από τα έντονα χρώματα δεν θα μπορούσε να εξαιρέσει το στρατό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εκτός από τους στρατιώτες ντύθηκαν και οι καμήλες. Πάντως το θέαμα είναι υπέροχο.

8. Θιβετιανή φρουρά

alt

Οι γυναίκες στο Θιβέτ φορούν μια από τις πιο παράξενες στρατιωτικές στολές του κόσμου, καθώς το εκτυφλωτικό γαλάζιο χρώμα στις φούστες μοιάζει περισσότερο με ποδιά παρά με στολή. Χαρακτηριστικό της στολής είναι το κόκκινο καπέλο.

9. Βρετανική βασιλική φρουρά

alt

Φυσικά από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η χαρακτηριστική στολή της βρετανικής βασιλικής φρουράς, που έχει σήμα κατατεθέν τη τα μάλλινα υψηλά καπέλα και τους ακίνητους κυρίους.

10. Κορεάτικη φρουρά

alt

Οι παραδοσιακές στολές της Κορεάτικης φρουράς είναι γεμάτες χρώμα. Οι στρατιώτες άνδρες και γυναίκες φορούν την ίδια στολή και φέρουν τα παραδοσιακά ξίφη, ωστόσο και εδώ φαίνεται πως η στολή μάλλον δυσκόλευε το έργο των πολεμιστών

Loading...
  • europalso

    ideascentral